Kaş Kontürü Microblading Nedir?

    Kaşlarınız, yüzünüzün ifadesini ve gözlerinizin etkisini büyük ölçüde etkilemektedir. Ancak bazı genetik sebepler ya da yanlış işlemler sonucu istediğiniz kaşlara sahip olamayabilirsiniz. Eğer kaşlarınızdan memnun değilseniz, son dönemlerde fazlasıyla kullanılan ve sağlıklı bir işlem olan kaş kontürü microblading yöntemi ile istediğiniz kaşlara sahip olabilirsiniz. Microblading yöntemi sayesinde gözlerini daha belirgin gösterebilir ya da ihtiyacınıza göre kusurlarınızı kapatabilirsiniz.

    Microblading nedir?

    Mikroblading yöntemi, son dönemlerde birçok kişinin tercih ettiği kalıcı makyaj uygulamalarından bir tanesidir. Kalıcı makyaj uygulaması kişiye özel aynı zamanda da steril iğneler yardımıyla derinin altına işlenmesidir. Bu işlemde microblading kalemi ile kaş bölgeniz çizilir ve kaşlarınızın şekilleri belirlenir. Hızlı ve özenli bir çalışma sonucu iki saat gibi bir süre sonra istediğiniz kaşlara ulaşabilirsiniz.

    Tüm işlem bittiği andan itibaren yeni kaşlarınıza kavuşmuş olacaksınız. Yara ya da benzeri durumlar olmadan rahat bir şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz. Yalnızca işlemi uyguladıktan sonra işlemin yapıldığı o bölgeye yaklaşık 10 gün boyunca hassas davranmanız gerekecektir. Aynı zamanda bu süre boyunca cildinize de makyaj ve bakım ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Tamamen iyileşme süreci bitene dek o bölgeye dokunmamalısınız.

    Microblading uygulaması hakkında bir yanlış bilgi olarak da uygulamanın dövme ile benzetilmesidir. Dövme işlemi esnasında deri katmanlarına inilirken microblading uygulamasında bu söz konusu değildir. Dövmede kaş bölgesinin içerisi doldurulurken bu işlem ile kaşlarınız tek tek çizilmektedir.

    Microblading yöntemi ne kadar süre kalıcıdır?

    Kaş kontürü işlemini yaptırmaya karar verdikten sonra en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de bu işlemin ne kadar süre kalıcı olduğudur. Microblading uygulaması tam anlamıyla kalıcı bir makyaj uygulaması değildir. Öncelikle bu işlemi yaptırırken cilt tipinizi bilmeniz gerekmektedir. Kuru bir cildiniz var ise kaş kontürü uygulamasının kalıcılığı artarken yağlı bir cilt tipine sahipseniz işlemin kalıcılığı kısa ömürlü olacaktır.

    Ayrıca yüz bölgenizdeki hücrelerin hızlı bir şekilde yenilendiğini unutmamak gerekir. Cilt tipiniz kuru bile olsa kaş uygulamasının yapıldığı bölgedeki hücreler yenilendikçe boyaların da etkisi azalacaktır. Ortalama bir sene gibi bir süre içinde işlem tekrarı olmadığında tamamen boyanın etkisi yok olacaktır.

    Siz yakın microblading uygulaması yapan işletmeleri keşfetmek için Tıklayın

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir