Hızlı Saç Uzatma Rehberi (Doğal 5 Yöntem)

    Hızlı saç uzatma için doğal 5 yöntem!

    Kısa kestirdiğiniz saçınızdan pişman olduysanız ve hızlı saç uzatma yöntemlerini araştırıyorsanız yalnız değilsiniz.

    İşte uygulayarak saçlarınızı hızla uzatabileceğiniz 5 yöntem!

    Saça zarar veren her şeyden hemen uzaklaşın.

    Saçlarınızı düzenli olarak düzleştiriyor veya ısıyla şekillendiriyor olabilirsiniz, fakat hızlı saç uzatma peşindeyseniz ısıyla saç şekillendirmeyi bir an önce bırakın. Isıyla saç şekillendirmek saçı en çok yıpratan ve zayıflatan uygulamalardan biri. Aynı zamanda, saçınızı ıslakken taramayı ve sert havluyla kurulamayı da bırakın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra saç kurutma makinasıyla kurutmak yerine doğal olarak kurumaya bırakın. Saçı sertleştiren her türlü sabitleyici, jöle veya sprey gibi ürünleri kullanmayı bırakın. Saçı krepe gibi terse doğru fırçalamaktan vazgeçin. Saçlarınızı banyoda çok sıcak suyla yıkamayın, onun yerine kafa derinizin sıcaklığından daha sıcak olmayan, ılık suyla yıkayın. Tüm bu saça zarar veren uygulamalardan uzaklaştıkça saçlarınız daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak.

    Doğal markalara yönelin.

    Market ve kozmetikçilerde kolayca bulabildiğiniz sıradan kozmetik markalar yerine, saç bakımı alışverişlerinizi eczanelerden yapmaya çalışın. Eczacınızdan doğal içerikli ve antikozmetik ürünler isteyin.

    Özellikle saça en sık uygulanan ürün olduğundan, şampuanınızı eczaneden ve doğal olanlardan almaya çalışın.

    Saç kremini alışkanlık haline getirin.

    Tıpkı cildimiz gibi, saçlarımızın da düzenli olarak neme ihtiyacı var. Yıkanırken aldıkları ıslaklık, beraberindeki ovuşturma, onca kozmetik ürün ve hırpalanmayla beraber onlar için yeterince sağlıklı bir nem kaynağı olamıyor. Yani, iki-üç günde bir ıslanıyorlar, bu da nem almaları için yeterli diye düşünmeyin. Temizce yıkayıp duruladıktan sonra mutlaka saç tipinize uygun ve besleyici bir saç kremini saç uçlarınıza uygulayın. Saç kremleri asla saç diplerine değmemelidir, sadece diplerden uzak uç kısımlara uygulanmalıdır. Böylece, saç uçlarınız bir sonraki yıkanmaya kadar kremin verdiği nemle beslenecek ve ve daha sağlıklı olacak.

    Kırıkları düzenli olarak aldırın ve hızlı saç uzatmaya merhaba deyin.

    Saç uçlarınızda zamanla oluşan kırıkları mutlaka sık aralıklarla, örneğin iki-üç haftada bir mutlaka aldırın. Saçım daha da kısalacak, uzamayacak diye korkmayın. Kırıkları olan saç sağlıksızdır ve bu durumdayken zaten uzamaz. Kırıkları arındırılmış ve sadece sağlıklı kısımları dikkatle ilgilenilen saçlar, kırığı olan saçlara göre çok daha hızlı uzuyor. Bunu unutmayın.

    Yakınındaki kuaför ve güzellik salonlarını keşfet!

    Hızlı saç uzatma vitaminleri kullanın.

    Saçların sağlıklı yaşayıp hızla uzaması için sağlıklı beslenme ve hatta sağlıklı bir yaşam stili kesinlikle çok önemli. Tüm vitamin ve minerallerin atlanmadan tüketildiği, organik, düzgün ve düzenli bir diyet herkesin hayali. Fakat eğer diyetinizi bu kadar muntazam uygulayamıyorsanız saçlarınızın bundan kötü etkilenmemesi için hemen en yakındaki eczaneye gidin.

    Eczacınızdan “saç uzatan vitaminlerden” isterseniz eczacınız neyi kastettiğinizi hemen anlayacak, endişe etmeyin. Fiyatı oldukça uygun olan bir kutu vitaminle eve dönmeniz beş dakika alacak. Saçların ve aslında vücuttaki tüm kılların yapıtaşlarının oluşumunu tetikleyen tüm besleyici vitamin ve minerallerin birleştiği bu özel vitaminden günde bir tane içmek, saçlarınızın hızla uzamasına yardım edecek.

    İş kadınları için 5 dakikada hayat kurtaran makyaj isimi yazımızı da okuyun.

    Siz saçlarınızı hızla uzatmak için neler yapıyorsunuz? Tavsiyelerinizi yorum bırakarak paylaşın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir