Ev Yapımı Saç Maskesi Önerileri

    Saçlarının kusursuz bir görünüme sahip olmasını kim istemez ki? Aslında bunu sağlamak son derece kolay! Siz de evinizde yer alan ürünlerle türlü karışımlar hazırlayıp, kendi saç maskenizi elde edebilirsiniz. İşte birbirinden ilgi çekici ev yapımı saç maskesi önerileri…

    Ballı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Ballı saç maskesi, saçlara parlaklık verirken seyrekliğin de azalmasını sağlıyor. Bu maskeyi hazırlamak için iki tane yumurta sarısı, iki tane olgunlaşmış muz, üç yemek kaşığı bal, yarım fincan kadar saç kremi ve iki yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırıp püre haline getirin.

    Karışımı saçlarınızın her noktasına tamamen yedirin. Yarım saat kadar beklettikten sonra soğuk su yardımıyla durulama işlemini yapın. Sonuçlarını kısa zamanda veren bu ev yapımı saç maskesini haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.

    Tarçınlı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Saçlarınızın parlak ve gür görünmesi için tarçınlı saç maskesini muhakkak denemelisiniz. Bu maske için Hindistan cevizi yağı ve tarçını eşit bir seviyede alarak karıştırmaya başlayın. Meydana gelen karışımı saç köklerine uygulayın. Saç derinize nazik hareketlerle maskeyi yedirin. Yarım saat kadar bekletip durulama işlemi yapın. En iyi sonucu almak adına maskeyi haftada sadece bir defa olacak şekilde uygulamanızı öneriyoruz.

    Limonlu Saç Maskesi

    saç maskesi

    Saçlarınızın mat bir yapısı varsa ve çok kolay kırılmaya başladıysa limonlu saç maskesini düzenli olarak yapmanızı tavsiye ediyoruz. Az bir seviyede limon suyu kattığınız iki adet yumurta sarısını tamamen karıştırdığınızdan emin olun. Bir diğer aşamada maske harcınızı saç diplerinizden saç uçlarınıza uygulayın. Yarım saat kadar bekleyin. Ardından durulama işlemi yapın, sonuçları kısa süre içerisinde görebilirsiniz. Parlak saçlarınıza merhaba diyebilirsiniz!

    Elma Sirkeli Saç Maskesi

    saç maskesi

    Elma sirkesi her zaman saçların parlaklığını kazanması konusunda etkin rol oynayan bir malzeme oluyor. Bu maske sayesinde saçlarınız olduğundan daha sağlıklı görünecek. Saçınızın miktarına göre bal, Hindistan cevizi yağı ve elma sirkesini eşit ölçülerde alarak birbiri ile iyice karıştırın. Oluşan karışımı nemli saçlarınıza uygulayarak en fazla yarım saat bekletip şampuanla saçlarınızı yıkayın. Her saç tipine uygun olan bu maske, aynı esnada saçlarınız boyalıysa saç renginizin canlanmasını sağlıyor.

    Zeytinyağlı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşması için bu maskeyi muhakkak listenize ekleyin deriz. Bir yumurta sarısı, yarım avokado, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı kadar da zeytinyağını tamamen karıştırın. Oluşan maskeyi nemli saçlarınıza köklerde uca doğru nazik hareketlerle uygulayın.

    Bu evrede saçlarınızı ısıdan korumanız adına havluyla sarın. Havluyla sarmış olduğunuz saçlarınızı on dakika kadar bir süre boyunca fön makinesi ile kurutun. Ardından yirmi dakika kadar bekletip tamamen durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez kullanabilirsiniz. Daha fazla kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

    Çay Ağacı Yağlı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Saç deriniz sürekli bir şekilde kaşınıyorsa çay ağacı yağı içeren bu maskeyi denemeniz gerekiyor. Bir kulak temizleme çubuğuna birkaç damla kadar çay ağacı yağı damlatın. Çubuğu da kaşınan saç derinize nazikçe dokundurun. Şayet çay ağacı yağı sizi rahatsız ederse maskeyi bir fincan kadar suya yarım yemek kaşığı seviyesinde bu yağdan ekleyerek seyreltme işlemi yapabilirsiniz. Daha iyi bir nemlendirme için maskeye bir kapsül kadar E vitamini ekleyebilirsiniz. Böylece maskeye hareket katarak daha yararlı bir maske haline gelmesini sağlamış olursunuz.

    Yeşil Çaylı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Bir fincan kadar yeşil çay içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesiyle iki damla seviyesinde nane yağı ekleyin. Malzemeleri tamamen karıştırın. Oluşan karışımı da saç derinize yedirin. Ardından beş dakika boyunca bekletip yıkayabilirsiniz. Saçlarınızın çok daha hoş göründüğünü kısa zaman içinde fark edeceksiniz. Bu maskeyi çok sık uygulamamalısınız. Belirli aralıklarla uygulamanız halinde daha çok memnun kalırsınız.

    Saçlar İçin Zencefilli Maske

    saç maskesi

    Saçlarınızda sık sık kepek oluşumu ile karşılaşıyorsanız bu maske tam size göre demektir. Artık kepeklerle vedalaşma zamanı geldi diyebiliriz. Zencefilli maskeyi hazırlamak için yarım taze zencefili iki fincan suyla doldurulmuş bir kap içerisine tamamen rendeleyin. Oluşan karışımı suyun yarısı buhar haline geçinceye dek kaynatın.

    Bir yemek kaşığı kadar limon suyuyla bir yemek kaşığı zeytinyağını karışım içerisine katın. Karışımı da saç derinize komple yedirin. Kurumasını bekledikten sonra saçlarınızı özenle şampuanlamayı unutmayın. Elbette bu maske sayesinde saç derinizde meydana gelen hücre kaybını engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda kepeklerin de azaldığına şahit olacaksınız.

    Saçlar İçin Şekerli Maske

    saç maskesi

    Saçlarınızın daha bakımlı bir görünüme kavuşması için bu maskeyi uygulamanız lazım. İki yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı, dört çay kaşığı şeker, iki damla çay ağacı yağı ve beş damla nane yağını birbiriyle karıştırın. Maskeyi parmak uçlarınızla saç derinize uygulayın. Saç deriniz maskeyi komple yemelidir. Duştan evvel uyguladığınız bu maskeyi duş bitimine yakın bir zamanda durulayın. Şekerli saç maskesini haftada en fazla iki kez yapabilirsiniz. Daha fazla yapmanız durumunda saçlarınızın dengesi bozulabilir, bu nedenle bir ya da iki kez yapmanız çok daha faydalı olacaktır.

    Saçlar İçin Pekmezli Maske

    saç maskesi

    Saçlarınız kuru yapıya sahipse bu maske sayesinde daha parlak ve nemli bir saç görünümüne kavuşmuş olacaksınız. Yarım fincan kadar pekmez, bir fincanın çeyreği kadar zeytinyağı, iki tane muz, dört yemek kaşığı bal, yarım fincan su, dört yemek kaşığı limon suyu ve iki yemek kaşığı kadar unu pürüzsüz forma gelene değin karıştırın. Meydana gelen karışımı ocağa alarak biraz ısıtın. Saçlarınızı eş parçalara ayırın ve her parçaya bu maskeden uygulayın. Kırk beş dakika boyunca bekletin. Ardından saçlarınızı iyice durulayın.

    Saçlar İçin Yumurtalı Maske

    saç maskesi

    Saç tellerinizin hafiflemesini ve parlamasını sağlayan bir saç maskesi tarifi var sırada… Bir çay kaşığı bal, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir yumurtayı iyice karıştırın. Saç tellerinizin gürlüğüne göre malzeme seviyesini arttırıp azaltabilirsiniz. Ayrıca, bu maskeyi saçlarınızda kırk dakika kadar bir süre boyunca bekletmeyi unutmayın. Tüm saç tiplere uygulanabilir bir karışımdır.

    Limonlu ve Yumurtalı Saç Maskesi

    saç maskesi

    Saçlarda oluşan yağlanma durumu, birçok kişi açısından rahatsız edici olabiliyor. Bununla birlikte, yumurta akında yer alan protein enzimleri sayesinde bu maskeyle saçlarınızı besleyebilir, daha az yağlanmasını sağlayabilirsiniz. Bir yumurta akı ve yarım limonun suyunu iyice karıştırın, karıştığından emin olun. Ardından bu maskeyi saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar yedirin. Yarım saat bekleyin ve durulama yapın.

    Saçlar İçin Yulaflı Maske

    saç maskesi

    Saçlarınız hacimsiz bir haldeyse örneğin bu maske tarifi tam size göre demektir. Yarım fincan kadar yulaf, yarım fincan süt ve iki yemek kaşığı kadar badem yağını iyice karıştırın. Harmanlansınlar. Herhangi bir sütü kullanabilirsiniz ama tercihen tam yağlı inek sütü kullanmanızı öneriyoruz. Maskeyi saçlarınızın tamamına uygulayıp yarım saat kadar bekletin.

    Sonrasında saçlarınızı kurutup şekillendirin. Daha dolgun saçlar için bu maskeyi düzenli olarak yapmanız gerekiyor. Haftada bir ya da iki kez yulaflı saç maskesini uygulayarak daha sağlıklı ve dikkat çekici saçlara sahip olabilirsiniz. Ek olarak; maskeyi saçlarınızın boyutuna göre hazırlayın. Malzemeleri bu doğrultuda azaltıp arttırabilirsiniz.

    Hızlı Saç Uzatma Rehberi (Doğal 5 Yöntem)

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir