Evde Formda Kalmak İçin Yapmanız Gerekenler

    Evde Formda Kalmanın İpuçları

    Özellikle son dönemde, evde kalmamızı gerektiren küresel şartların da bir sorunu olarak, pek çoğumuz tembellik ve kilo gibi mental ve fiziksel problemlerle boğuşuyoruz. Küresel salgının bir sonucu olarak, özellikle kadınlar olarak, pilates salonlarına gidemez ve sahilde canlandırıcı bir koşu yapamaz hale geldik. Oysa evde kalmak zorunda olmamız, düzgün beslenmekten ve spor rutini oluşturmaktan vazgeçmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Evde formda kalmak için yapmamız gereken, sağlıklı rutinler oluşturmak! Evden çıkmadan nasıl formda kalabiliriz? Evde formda kalmanın yolları neler? Kolaylıkla uygulanabilecek evde egzersiz hareketleri nasıl olmalı? İşte evde formda kalmak için yapmanız gerekenler…

    Evde Formda Kalmanın Yolları Neler?

    Evde formda kalmak, sanıldığının aksine çok kolay! Belli başlı sağlıklı alışkanlıklar edinip korumayı başarabilenler, evde egzersiz hareketleri uygulayarak formunu korumayı başarabiliyor. Üstelik zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz bu günler, hayatımızı olumlu yönde değiştirmek  için de büyük bir fırsat. Tek yapmamız gereken ertelemeden harekete geçmek ve pes etmemek. İşte evde formda kalmak için yardımcı olabilecek en etkili ipuçları:

    • İlk yapılması gereken şey, beslenme düzenini gözden geçirmek. Her canın sıkıldığında kendini buzdolabının önünde buluyorsanız, değiştirmeniz gereken ilk alışkanlık bu! Ayrıca evde meyve ve kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak, bu küçük krizleri minimum zararla atlatmanızı sağlayabilir!
    • Herkesin günde en az 2 litre su içmesi gerekiyor. Yeni güne bir bardak su içerek başlamak ve gün içerisinde de sık sık su içmek, metabolizmayı hızlandırıyor. Üstelik, su içmeyi daha eğlenceli hale getirmek için salatalık ve limon gibi doğal aromalardan faydalanmak da mümkün!
    • Evde egzersiz programına başlamadan önce, uykunuzu düzene sokmanız da oldukça önemli. Yapılan araştırmalar, düzenli uykunun kilo vermeyi bile kolaylaştırdığını ortaya koyuyor. Bunun en önemli sebebi, uykunun aşırı enerji kaybının önüne geçme özelliği!
    • Evde canınız çok sıkılıyorsa, yeni bir hobi edinerek abur cubur yeme alışkanlığının önüne geçebilirsiniz. Evde formda kalmak için, öncelikle evde iyi hissetmemiz gerekiyor. Film izlemek ya da puzzle yapmak gibi dinlendirici hobiler, stresin önüne geçebilir.
    • Vücudumuzun yağ yakma hızını artıran pulbiber ve zencefil gibi baharatların yanı sıra avokado gibi sağlıklı yağlar da evde formda kalmak için diyetinize ekleyebileceğiniz gıdalar arasında yer alıyor.
    • Evde egzersiz hareketleri yapmaya başlamadan önce mutlaka sağlam bir kahvaltı yapmak gerekiyor. Yumurta, peynir ve kepekli ekmek gibi sağlıklı kahvaltılıklar spor öncesi vücudunuza ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayabilir.
    • Evde formda kalmak için, mutlaka uygun bir egzersiz programını takip etmek gerekiyor. Bunun için siz de kendinize uygun bir evde egzersiz programını tercih edebilirsiniz.

    Evde Formda Kalmak İçin Yapılabilecek Egzersizler

    Evde formda kalmak için, düzenli bir şekilde egzersiz yapmak ve vücudumuzu sürekli aktif tutmak gerekiyor. Evde egzersiz hareketleri, yalnızca fiziksel değil, zihinsel olarak da pek çok fayda sunuyor. Stresle baş etmek ve olumsuz düşüncelerden kurtulmak için uygulayacağınız uygun bir spor programı, aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirmek için de faydalı olabilir. İşte çeşitli online dersler ya da videolar izleyerek evde de rahatlıkla uygulanabilecek egzersiz programları:

    • Pilates: Hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz en pratik egzersizlerden bir tanesi.
    • Yoga: Hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça iyileştirici.
    • Kardiyo: Kalori yakmaya birebir!
    • İp Atlama: Yalnızca bir ekipman ile maksimum kalori yakımı.
    • Zumba: Dans ve egzersiz bir arada!

    Evde Yapabileceğiniz Zayıflama Kürleri yazımıza bir göz atın.

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir