Doğal Makyaj Yapmak İçin 5 İpucu!

    Doğal Makyaj Yapmak İçin 5 İpucu! Doğal Makyaj Sırları

    Her kadın makyaj sever. Fakat bazıları için doğal görünümlü olmak her şeyden önemlidir.

    Doğal görünmek uğruna makyaj yapmaya direnen binlerce kadın var. Peki, ya makyaj yapıldığı halde doğal görünmek de mümkünse?

    Elbette mümkün, siz de bunu biliyorsunuz. Bu yüzden buradasınız. 🙂

    Doğallık peşinde geçen maceranız madem doğal makyaj sırlarını araştırmaya kadar gelmiş, vakit kaybetmeden hemen tüm zamanların en popüler sorusunu cevaplayalım:

    Doğal görünümlü makyaj nasıl yapılır?

    İşte birkaç basit adımda, yokmuş gibi görünen doğal makyaj yapımı!

    Önce, doğal makyaj için gereken malzemeleri sıralayalım

    Doğal makyaj malzemeleri:

    Cilt tonunuza uyumlu fondöten

    Cilt tonunuza uyumlu kapatıcı (concealer)

    Saç renginizle uyumlu kaş kalemi

    Cildinizden bir ton koyu göz farı

    Cildinizden iki ton koyu göz farı

    Transparan (şeffaf) sabitleyici pudra

    Kirpik kıvırıcı

    Saç renginizle uyumlu hacim verici bir maskara

    Dudak tonunuzdan çok farklı olmayan bir tonda ruj ( nude ruj )

    Ve işte size yokmuş gibi görünen doğal görünümlü makyajı kazandıracak beş basit adım!

    1. Cilt temizliğiyle başlayın.

    Ne çeşit olursa olsun, eğer makyaj yapacaksanız her zaman önce cildi temizleyip makyaja hazırlayarak işe başlamak, cilt sağlığının olmazsa olmazı. Ne kadar sağlıklı bir cildiniz olursa uzun vadede makyaja o kadar az ihtiyaç duyacağınızı unutmayın.

    Standart bir temizlik rutini uygulamak cildi hazırlamak için yeterli. Yüz yıkama jeliyle ovularak yıkanmış ve durulanmış bir cilde, cilt tipinize uygun bir tonik sürüp ardından da yine cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle cildinizi bolca nemlendirin. Temiz, sağlıklı ve nemli bir cilt makyaj için size lazım olan en önemli şey!

    2. Kusurları kapatarak başlayın.

    Temizlikten sonra artık doğal görünümlü makyaja başlayabiliriz.

    Doğal görünümlü makyajın hilesi, basitçe “yokmuş gibi görünmek”tir. Peki, böyle bir makyajın amacı nedir? Tabii ki öncelikle kusurları kapatmak! Bir de sağlıklı, ferah ve ışıl ışıl görünmek tabii. Bunun için doğal görünümlü makyajın ilk adımı ciltteki kusurları kapatmak.

    Kusurlarınızı kapatmak için nemlendirilmiş cildin üzerine fondöten uygulayarak başlayın. Bir fırça veya sünger yardımıyla yüzünüzün tamamına ve biraz da boyun bölgenize taşırarak uygulayacağınız fondöten, ciltteki renk eşitsizliklerini giderecek ve tek renk görünen, düzgün ve pürüzsüz bir cilt verecek size. Eğer fondötenin kapatamadığı sivilce veya yara izi gibi ağır kusurlar varsa onların üzerine de biraz kapatıcı uygulayarak görünmez olmalarını sağlayabilirsiniz.

    Ardından, yine kapatıcınız yardımıyla göz altı morluklarınızı da mutlaka kamufle edin ve tüm cildin aynı renk görünmesini sağlayın.

    3. Sabitleyin.

    Doğal görünümlü makyaj yapmanın en önemli fakat aslında en basit sırrı ise fondöten ve kapatıcınızı transparan pudrayla sabitlemektir. Makyajınızın yüzünüzden akıp gitmesi, kapattığınız kusurların bir anda ortaya çıkması, makyaj yokmuş gibi davranmaya çalışırken makyaj sahibi olduğunuzu ortaya çıkaracağından yaşamamanız gereken bir durum. Bu yüzden sabitleyerek önlem almakta fayda var.

    Pudra fırçasının yardımıyla, sabitleyici pudrayı önce mutlaka göz altlarınıza uygulayın.

    Ardından, cildinizde varsa yağlı bölgelere veya T bölgesi adı verilen, çene, burun, burnun kenar çizgileri ve alın bölgenize mutlaka azar azar şefaf pudra uygulayın. Bu uygulama, makyajın gün boyu yüzünüze tutunması için çalışacak.

    4. Gözleri doğal bir şekilde vurgulayın.

    Bunun için ihtiyacınız olan şeyler bir kirpik kıvırıcı, cildinizden bir ve iki ton koyu iki adet göz farı, kaş kaleminiz ve bir maskara.

    Önce, göz kapağınızın tamamına, kaşa kadar, cilt tonunuzdan bir tık koyu olan fardan uygulayın. Bu far, neredeyse cildinizle aynı renk olmalı, sadece gölgede bakıyormuş gibi bir tık daha koyu olmalı.

    Ardından, cildinizden iki ton koyu olan farla da sadece göz yuvarlağının üstünü, yani sadece kapak kısmını renklendirin. Seçtiğiniz ton yine cildinize hafifçe gölge vurmuş gibi görünen, cilt tonunuzla tam uyumlu bir ton olmalı.

    Şimdi, kaş kaleminizi kullanarak kaşlarınızın seyrek kısımlarını hafifçe doldurun. Kaş şeklinizle oynamadan, sadece kusur kapatmak amaçlı, seyreklikleri doldurmanız yeterli.

    Artık geriye sadece kirpiklerinizi kıvırmak ve hacim verici bir maskara uygulamak kalıyor. Maskarayı sahte kirpik etkisi verecek kadar etkili olanlardan değil de daha az etkili olanlardan seçmeyi ve tek kat olarak uygulamayı unutmayın.

    5. Dudaklar yüzün aynasıdır.

    Dudaklarınızı da doğal görünümlü makyajınızın kalanına uyumlu olarak renklendirme vakti. Fakat seçim size ait.

    Dudaklarınızın doğal tonuna çok yakın, onları kendi renklerinden uzaklaştırmadan doğal bir görünüm verecek, sadece renk oranını biraz arttıracak bir nude ruj seçebilirsiniz.

    Dudak renginiz yerine, cilt renginize yakın tamamen nude bir renk seçmek de mümkün. İlki yüzünüzü daha doğal gösterecek, fakat ikincisi de doğal bir karizma oluşturacaktır.

    Dudak veya cilt tonuna yakın tonlar haricinde başka bir ton veya özellikle parlatıcılar doğal makyaj için önerilmemekte.

    Rujunuzun daha kalıcı olması ve zaman içinde çizgilere doluşmaması için rujdan önce bir dudak nemlendiricisi kullanmayı unutmayın.

    6. BONUS:

    Doğal makyaj yapmak, aslında cilt tonunuzla çok alakalı bir beceridir. Cilt tonunuza uygun olmayan tonlar seçerseniz örneğin, ne kadar nude renkler olsalar da yüzünüzde optimum doğal görünümü veremezler.

    Bu nedenle, esmer ve kumralların toprak tonlarında doğal makyaj yapmaları; sarışın ve çok açık tenlilerinse açık kahve ve şeftali tonlarında doğal makyaj yapmalarını öneriyoruz.

    Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.

    Artık neredeyse yokmuş gibi görünen doğal makyaj yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Bir yorum bırakarak kendi doğal makyaj sırlarınızı dünyayla paylaşın!

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir