2021 Makyaj Trendleri

    Cesur ve Güzel: 2021 Makyaj Trendleri

    En hafif tabirle “ilginç” bir yılın ardından 2021, yepyeni trendlerle beraber dolu dizgin başladı bile. Yeni şeyler denemeye açık hale geldiğimiz bir yıldan sonra, 2021 makyaj trendlerinin de cesur ve çarpıcı olması şaşırtıcı değil. Geçtiğimiz yıllar boyunca sadeleşen ve minimal hale gelen makyaj anlayışı, yeni yıl itibariyle yerini dikkat çekici gözlere ve risk almaktan çekinmeyen bir bakış açısına bıraktı. İşte kendinizi ifade ederken tarzınızı da özgürleştirmenize yardımcı olacak 2021 makyaj modelleri…

    Grafik Eyeliner

    2020 yılında maskeyle yüzümüzün alt yarısını kapatan maskeler, bizi göz makyajında daha özgür ve yaratıcı olma yoluna itti. Bunun bir sonucu olarak, sosyal medyada da sürekli renkli ve grafik eyeliner modelleri görmeye başladık. 2021 makyaj modasının en dikkat çekici trendlerinden biri de, klasik eyeliner ile 60’lardan ilham alan boşluklu eyeliner görünüşünü birleştiren bu grafik eyeliner stili!

    İpucu

    Bu stili uygulamak için ince uçlu jel eyeliner tercih edin. Böylece daha kusursuz çizgileri kolayca çizebilir ve bulaşma riskinin önüne geçebilirsiniz!

    Işıltılı Cilt

    Yunusların nemli, ışıltılı ve reflektif deri görünümünden ilham alan ışıltılı cilt akımı, 2021 makyaj trendleri içerisinde günlük hayatta en rahat kullanılabilir olanı. Cilt makyajında ışıl ışıl ve parlak bir görünüm hedefleyen bu trend, ünlü makyaj artistlerinin de favorisi. Ünlülerin de hem günlük hayatta hem de kırmızı halıda tercih ettiği ışıltılı cilt makyajı, içten gelen bir parlaklık ve neme doymuş bir cilt izlenimi oluşturuyor.

    İpucu

    2021 makyaj modellerinden biri olan ışıltılı cilt makyajı için besleyici içeriklere sahip bir renkli nemlendirici ya da BB krem tercih edin. Aydınlatıcı olarak da toz ürünler yerine krem ve likit aydınlatıcılar kullanmaya özen gösterin.

    Mor Göz Makyajı

    Makyaj sayesinde enerjik ve keyifli hissetmenin en kolay yolu, renkli göz makyajı ile yaratıcılığı konuşturmak. 2021 makyaj renklerinden bir tanesi, göz makyajlarında ön plana çıkan lavanta ve mor tonları! Pandemi öncesi kırmızı halılarda da sıkça gördüğümüz bu trend, 2021’de de popülerliğini korumaya devam ediyor. Hem en enerjik hem de en sakinleştirici renklerden biri olan mor, klasik dumanlı göz makyajına eğlenceli bir alternatif oldu bile.

    İpucu

    Mor göz makyajı trendini uygulamak için, morun size en çok yakışan tonunda göz farını tüm göz kapağınıza uygulayın ve dış köşelerde hafif bir kuyruk oluşturacak şekilde iyice karıştırın. Kirpik diplerinize hafif bir eyeliner uygulayarak gözlerinizi belirginleştirmeyi unutmayın!

    Canlı Renklerde Maskara

    2000’lerin başında oldukça moda olan renkli rimeller, 2021 itibariyle makyaj çantalarımıza tekrar giriş yapmaya hazırlanıyor. Üstelik bu trend, 2021 makyaj modelleri içerisinde en kolay uygulanabilir olanı! Hem makyajda hem de modada cesur ve renkli olmanın popüler olduğu bu yeni sezonda, siz de mavi ya da pembe bir maskarayla tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

    İpucu

    Renkli maskara trendini uygularken, cilt makyajınızı hafif yapmaya ve ağır bir kontür uygulamamaya dikkat edin. Bu trend’de gözler ön planda olmalı! Ancak solgun görünmemek içi dudakları hafifçe renklendirmek de önemli.

    Ruj Değil Lip Stain

    Çarpıcı ve mat rujların, 2021’in ilk ayından itibaren modası geçmiş durumda. Bu durum elbette dudaklarımızı renklendirmeyeceğiz anlamına gelmiyor. 2021 makyaj modasının hayatımıza soktuğu bir trend de lip stain’ler! Bu trend ile birlikte kremsi ve mat rujları kaldırıyor, yerine daha az bulaşma riski olan ve çoğu zaman yanaklarda da kullanılabilen lip stain’leri makyaj çantamıza atıyoruz.

    İpucu

    Günümüzde formülleri oldukça gelişmiş olsa da, lip stain’lerin dudakları kurutma ihtimali olduğu bir gerçek. Siz de bu riske karşın, öncelikle dudaklarınızı nemlendirmeyi ve sonrasında ürünü parmağınızla hafifçe uygulamayı unutmayın!

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

    Yaz Makyajı Nasıl Olmalı? yazımıza bir göz atın.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir