2020 Bitmeden Denemeniz Gereken Saç Trendleri

    2020 Bitmeden Denemeniz Gereken Saç Trendleri

    İster kesim ister renk değişikliği olsun, yeni bir saç trendi denemek her kadına kendisini iyi hissettirir. 2020 yılının en gözde saç trendleri, adeta hayatımızda bir değişiklik yapma ihtiyacımıza karşılık veriyor. 90’lardan kalma saç modellerinin geri dönüş yaptığı bu yıl, aynı zamanda farklı renklerle oynayarak modern bir görünüm yakalamamıza da imkan yaratıyor.

    Geçtiğimiz yıl trend olan doğal renkler ve ortadan ayrılmış zahmetsiz görünen saç modelleri 2020’de yerini çok daha cesur ve dikkat çekici stillere bıraktı. Daha sıcak ve klasik renklerin trend olduğu 2019 yılında, çok da değişiklik yapmadığımız saçlarımıza iyi bakma fırsatı bulduk. Şimdi ise daha cesur karar alma vakti!

    Androjen Ve Keskin Hatlar

    Bir zamanlar sıkıcı kabul edilen küt kesilmiş ve dümdüz şekil verilmiş saçlar, 2020 yılında hayatımıza şaşaalı bir giriş yapıyor. Koreli müzik gruplarının yükselişe geçtiği bu dönemde, Uzak Doğu’dan esinlenen güzellik trendlerinin de hayatımıza girmesinde şaşılacak bir şey yok. Tam ortadan ayrılmış, hiçbir kat verilmeden dümdüz kesilmiş ve pürüzsüz bir fönle şekillendirilmiş saçlarla bu trend aslında uygulanması en kolay 2020 saç trendlerinden birisi.

    Bu trendi yakalamak için yapmanız gereken, kuaförünüze ya da saç tasarımcınıza düz ve keskin bir küt kesim istediğinizi söylemeniz. Sonrasında yeni saçınızı ister perde şeklinde yüzününüz iki yanında ister bir tarafını kulağınızın arkasına alarak daha masum bir görüntüyle kullanabilirsiniz.

    Cesur Renkler

    Dikkat çekici kızıllar, en sert mavi siyahlar, tek renk platin sarılar… 2020 saç trendleri arasında yerini alan cesur renkler, doğal ışıltıların ve balyajların pabucunu dama atıyor. Doğal saçlar bir adım geride kalırken, moda renkler kuaför salonlarını ele geçiriyor. Tek bir cüretkar renkten oluşan parlak saçlarla bu sene çok daha dikkat çekici olacağız gibi duruyor.

    Bu trendi daha koyu bir renk paleti ile uygulamak istiyorsanız, kendi saç renginizin üzerine gölge yaptırarak işe başlayabilirsiniz. Bakır renk uygulamalarında daha fazla renk geçişlerinden yararlanabilir, siyah renklerde mavi alt tonu yakalayabilirsiniz.

    Yüksek At Kuyruğu

    2020 saç trendleri arasında uygulaması en kolay model: Yüksek at kuyruğu. Kuaföre gitmeye ihtiyaç duymadan, evinizde kendi kendinize yakalayabileceğiniz bu trend yeni sezonda podyumları da ele geçirecek gibi duruyor. Bu trendin en güzel yanı ise hem günlük hem de özel günlerde kullanılabiliyor olması. İster ıslak bir görünümle isterseniz de dalgalı saçlarla bu tarzı denemeniz mümkün.

    Yüksek at kuyruğu modelini denerken yararlanabileceğiniz en önemli ipucu, saç spreyi ya da şekillendirici krem yerine saç bakım yağlarından faydalanmak! Günlük olarak kullandığınız saç bakım yağınızı saçlarınızı geriye doğru pürüzsüz bir şekilde yatıştırmak için kullanabilirsiniz. Bu aynı zamanda saçınıza bakım yapmanızı da sağlar.

    Kontrast Renkler

    90’ların Spice Girls akımından esinlenen kontrast renkler trendi, 2020 saç trendleri arasında belki de en cesur olanı! Geçtiğimiz yıllarda saçlarda doğal ışıltı yaratabilmek için folyolar ve krepelerle uğraşıp durduk. 2020 yılında ise kalın tutamlara daha cesur ve açık renkler uygulanmasıyla bu eziyetten kurtuluyoruz.

    Kontrast renkleri uygularken, saç çizginizden başlayarak 7 – 8 santimetre kalınlığında bir tutamın rengini açarak işe başlayabilirsiniz. Bu trendi uygulamanın püf noktası, saçınızın geri kalanı ile kontrast oluşturacak açık renkler tercih etmek.

    Dalgalı ve Katlı

    Androjen ve keskin bir saç kesimine cesaret edemeyen, daha doğal bir görünüm yakalamak isteyenler 70’lerden esinlenen bol katlı ve hafif dalgalı bir saç kesimiyle 2020 saç trendlerini takip edenler arasına katılabilirler. Yumuşak ve hafif dalgaları ile bu saç kesimi günlük hayatta çabasız ve şık bir görüntü yaratmanın en kolay yolu.

    Bu trendi yakalamak için kuaförünüzden saçınıza farklı boylarda katlar atmasını ve kaş hizasında ince bir kakül ile kesimi tamamlamasını isteyebilirsiniz. 70’ler havasını yakalamanın püf noktası ise saç diplerinize bir miktar deniz suyu spreyi uygulayıp saçlarınızı saç kurutma makinanızın düşük ayarında kurutmak.

     

    2020 Moda Renkleri: Saç, Makyaj, Giyim

    Size en yakın güzellik noktalarını keşfedin >

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir