Tüm Cilt Tipleri İçin Güzellik Sırları

    Tüm Cilt Tipleri İçin Güzellik Sırları

    Güzellik sırları, nesilden nesile aktarılan bir şeydir. Kesinlikle denenmiş ve test edilmiştir. Güzellik sırlarının en önemli özelliği tamamen doğal olma avantajı sunmalarıdır. Cilt tipinize uygun olan rutin bakım ve yöntemleri tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Çünkü her uygulama cildiniz ile uyum sağlamayabilir ve etkin sonuç alamayabilirsiniz. Bu nedenle doğru cilt bakımı yapmak için doğru yöntemleri seçtiğinizden emin olmalısınız. İşte, her cilt tipine uyum sağlayan güzellik reçeteleri sizlerle!

    Yağlı Ciltler İçin Güzellik Sırları

    • Yağlı bir cildiniz varsa domateslerden faydalanabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ince dilimler halinde kesin ve püre haline getirin. Ardından cildinize uygulayın. Domatesin iyi bir doğal toner olması, cildinizdeki sebum üretimini hafifletecektir.
    • Yüzünüzdeki yağlı görünümü yok etmek için elmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bir adet elmanın kabuklarını temizleyip, püre kıvamına getirin. Sonrasında alnınıza ve yanaklarınıza elma püresini yavaşça sürün.

    • Süt kullanımı da güzellik sırları arasında sayılır. Çiğ sütü bir pamuğa damlatıp, cildinize masaj yapabilirsiniz.
    • Yağlı ciltler için güzellik sırları arasında sayılan bir başka uygulama ise yumurta ile yapılıyor. Haşlanmış yumurtayı blender ile yumuşak bir kıvama getirin. Üzerine yulaf ezmesi ilave edip, karışımı cildinize uygulayabilirsiniz.
    • Taze sıkılmış limon suyu ile sütü karıştırıp, bir pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz. Suyla durulama yapmadan önce en az 5-10 dakika beklemenizi tavsiye ediyoruz.

    • Cildinizin yağ miktarını azaltmak için haftada en az 3 defa taze sıkılmış portakal veya elma suyu tüketebilirsiniz. Elma ve portakal suyu, cildin yağ üretimini dengeler.
    • Cildinizi nemli ve toksinsiz tutmak, aşırı yağ üretimini engellemek için günde en az 8-10 bardak su içmeye özen göstermelisiniz.
    • Çay ağacı yağını, cildinizi doğal yollarla temizlemek için kullanabilirsiniz. 1-2 damla saf çay ağacı yağını pamuğa damlatıp, yüzünüzdeki yağlı kısımlara uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağı içeren sabunla da yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

    Kuru Ciltler İçin Güzel Sırları

    Diğer bütün cilt tiplerinden daha az nem ve yağ oranına sahip olan kuru ciltler, özel bakıma ihtiyaç duyar. Nemin az oluşu cildin kısa zamanda kuruyarak, kötü ve sağlıksız görünmesine neden olabilir. Yağ eksikliği ise ciltte nem dengesizliğine yol açar. Kuru cilt, kusurları ve kırışıklıkları daha belirgin şekilde gösterebilir. Özellikle kış mevsimi, kuru cilt için büyük bir tehlike arz eder.

    • Kuru bir cildiniz varsa avokadonun gücünden yararlanabilirsiniz. Bir adet avokado ve muzu ezip, cildinize sürebilirsiniz.
    • Nem ve hidrasyona ihtiyacı olan kuru ciltler için derin besleyici özelliğe sahip bir krem veya losyon kullanabilirsiniz. Hatta sadece gliserin bile cildinizi nemlendirebilir.
    • Cildinizde soyulmalar söz konusu ise bir pamuğa zeytinyağı damlatıp, etkili bir doğal tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz. İşlem sonunda cildinizi yıkamak zorunda değilsiniz.

    • Kuru ciltler için harika olan bir diğer yöntem ise süt kullanımı. Çiğ sütü pamuğa damlatıp, cildinizdeki kuru ve döküntülü alanlara sürebilirsiniz.
    • Cildinizin nemlenmesi ve sağlıklı görünümü için yapabileceğiniz en iyi şey, günlük olarak yeterince su tüketmenizdir. Aynı zamanda taze sıkılmış meyve sularından da tüketmenizi öneriyoruz.

    Hassas Ciltler İçin Güzellik Sırları

    Cildiniz döküntülere yatkınsa kuru ve hassas bir cildiniz var demektir. Hassas ciltlerde, aynı zamanda akne ve sivilce gibi oluşumlar da daha kolay meydana gelebilir. Bu nedenle ekstra bakım rutini büyük önem arz eder. Hassas ciltler için doğru cilt bakımı önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Yüzünüzü yıkarken nazik olun. Cildinize maske uygularken veya temizleme işlemi yaparken dikkatli olmalısınız.
    • Hassas ciltler için en iyi doğal uygulama, bir tutam zerdeçal tozu ve 2 yemek kaşığı gül suyu karışımı diyebiliriz. Elde ettiğiniz bu maskeyi, yumuşak hareketlerle yüzünüze sürün. Yaklaşık 5 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz.

     

    • Nane özlü maskeler de hassas ciltler için idealdir. Nane yapraklarını blender’dan geçirip yüzünüze uygulayabilirsiniz. Özellikle akne ve sivilce probleminiz varsa, nane maskesini değerlendirebilirsiniz.
    • Bal ve avokado maskesini rutin olarak kullanabilir, güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Avokado ve bal ikilisinin cildinizde harikalar yaratacağından emin olabilirsiniz.
    • Özellikle hassas cilt sahipleri, dışarı çıkarken yaz kış fark etmeksizin güneş kremi kullanmalıdırlar.

    • Saç deriniz kepek üretimine müsaitse, bir süre sonra yüzünüzde de döküntüler oluşabilir. Bu nedenle kepek probleminden kurtulmak için özel ürünler tercih edebilirsiniz.
    • Günde en az 8-10 bardak su için ve düzenli olarak 8 saat uyumaya gayret edin.

    • Sağlıklı beslenme düzenine sahip olmanız, cildiniz açısından da fayda sağlayacaktır. Bu nedenle sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelisiniz. Sağlıklı gıdalar tüketirseniz, antioksidanlar ve vitaminler sayesinde şahane bir cilde sahip olabileceğinizi unutmamalısınız.

    Her Cilt Tipine Uygun Bakım Rutini

    Bir cilt bakım rutinini oluşturmak zor olabilir. Piyasada binlerce ürün mevcut. Ancak bu ürünlerin hepsine ihtiyacınız olmadığını bilmelisiniz. Her cilt tipine uygun olan güzellik sırları ile göz kamaştıran bir cilde kavuşmak isterseniz, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz!

    Cildinizi Temizleyin

    Bütün cilt tipleri için temizleme işlemi önemli bir adımdır. Cilt tipinize uygun olan temizleyici bir ürün ile yüzünüzü kir ve kalıntılardan arındırın. Güne arınmış bir şekilde başlamak için su bazlı bir temizleyiciyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Kullandığınız ürünün cildinizi kurutmayacağından emin olmanız gerekir. Aşırı yağlı bir cilde sahipseniz, ikinci kez bir temizleme işlemi yapmanız iyi olacaktır. Cilt temizleme işlemi sonrasında yumuşak bir havluyla yüzünüzü kurulamayı ihmal etmemelisiniz.

    Cildinizi Nemlendirin

    Güzellik sırları yazımız cilt nemlendirme adımıyla devam ediyor. Dilerseniz bir yüz serumu kullanabilirsiniz. Serum kelimesi sizi korkutmasın. Evinizde adeta profesyonel bir cilt bakımı uygulamak için yüz serumları işinizi kolaylaştıracaktır. Çeşitli aktif bileşenlere sahip olan serumlar ile anında cilt nemlendirme işlemi yapabilir, cildinizi dengeleyebilirsiniz. Ardından nemlendirici özelliğe sahip bir krem kullanmalısınız. Yağlı ve yapışkan olmayan, özel formüle edilmiş nemlendirici krem tercih etmelisiniz.

    Göz Bölgenize Bakım Yapın

    Yüzünüze özen gösteriyor olabilirsiniz, peki ya göz bölgeniz? Bu alanı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Güzellik sırları arasında sayılan göz bölgesi özel bakımı, yaşlanma belirtilerinin görünümünü hafifletecektir. Bu işlem için özel olarak üretilmiş bir göz altı kremi veya jeli kullanabilirsiniz. Sadece hassas göz bölgesi için formüle edilmiş ürünler ile bu bölgeyi nemlendirip, olası kırışıklık görünümünü en aza indirebilirsiniz. Ayrıca, göz altı şişkinliği gibi problemler yaşıyorsanız, gül suyunu kullanabilirsiniz. Gül suyunun bu konuda inanılmaz etkili olduğunu belirtelim.

    Güneşin Zararlı Işınlarından Cildinizi Koruyun

    Güneş koruyucu kullanımı da güzellik sırları arasındadır. Dört mevsim boyunca güneş kremi kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Cilt tipiniz ne olursa olsun, kendinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak için mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Cildinizin güneşe maruz kalması kuruluğa, cilt lekelerine ve hatta cilt kanserine bile neden olabilir.

    Bütün Cilt Tiplerine Uygun Ev Yapımı Maske Önerileri

    Güzellik sırları yazımız ev yapımı maske önerileri ile devam ediyor. Ekstra masraf yapmadan, sadece evinizdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz ev yapımı maskelerle kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

    Kakao Maskesi

    Kakao maskesi ile güzelleşmeye ne dersiniz? Kakaonun son derece nemlendirici, cilt yatıştırıcı ve besleyici özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu maske tarifi için çeyrek avokado, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı kakaoyu karıştırıp cildinize uygulamalısınız. Yaklaşın 10 dakika sonra ılık suyla cildinizi durulayabilirsiniz.

    Bal Maskesi

    Bal, doğal bir antibakteriyeldir. Cildinizi nemlendirir, parlatır ve aynı zamanda akne problemleriyle savaşır. Bal maskesinin güzellik sırları arasında önemi büyüktür. Bu mucizevi besin, aynı zamanda cilt bariyerini sıkılaştırır ve cilt gözeneklerinin küçülmesine yardımcı olur. Demlenmiş ve soğumuş 1 bardak papatya çayına 1 yemek kaşığı bal ilave edip, karışımı cildinize sürebilirsiniz. 5-10 dakika sonra yüzünüzü durulamalısınız.

    Muz Maskesi

    Cildinizin sağlıklı ve ışıl ışıl görünmesini istiyorsanız, muz maskesini değerlendirebilirsiniz. Tüm cilt tipleri için harika bir seçenek olan muz maskesi, kolayca hazırlanıp uygulanabilir. Yarım muzu püre haline getirip cildinize sürebilirsiniz. 10 dakika sonra maskeyi arındırmalısınız.

    Papaya Maskesi

    Son zamanların en çok konuşulan ve güzellik sırları arasında yerini alan papaya maskesinin etkilerine inanamayacaksınız! Özellikle hiperpigmentasyon konusunda etkili olan bu maske, güneş lekelerini ve düzensiz cilt tonlarını iyileştirip, cildin nem dengesini sağlayabiliyor. Yarım su bardağı papaya püresiyle 2 yemek kaşığı balı karıştırıp, yavaş hareketlerle yüzünüze sürmelisiniz. Maksimum 15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız.

    Bütün cilt tiplerine uygun olan güzellik reçeteleri yazımız burada sona erdi. Paylaştığımız bilgilerin sizlere güzellik katmasını diliyoruz!

     

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet > 

     

    Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz 👇

    One Ping

    1. Pingback: Sağlıklı Bir Cilt Sahibi Olmanın Yolları (Rehber) | Online Güzellik Blog

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir