Stil Sahibi Bir Kadın Olmak İçin 4 Basit İpucu

    Stil Sahibi Bir Kadın Olmak İçin 4 Basit İpucu

    Hadi itiraf edelim. Hiçbirimiz güzel annemizin karnından moda aksesuar rehberiyle doğmadık. Kimilerinin stil sahibi olmak konusunda doğuştan gelen bir yeteneği varmış gibi görünse de stil sahibi olmak birçok insan için sonradan öğrenilen bir şey.

    Sokağa çıktığımızda karşılaştığımız her kadının mükemmel bir stili olmadığını çok iyi biliyoruz, hatta sokak halkının büyük bir kısmının bir stili yok.

    Peki, nedir stil sahibi olmak?

    Bir stil sahibi olmak aslında basitçe, moda ve trendleri takip ederek dış görünüşünü kabul görmüş veya görebilecek herhangi bir trende uydurmak demek. Bu, aynı zamanda kendinize has bir stil de yaratabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak yaratacağınız stilin belli başlı, tüm zamanlar boyunca kabul görmüş birtakım çizgilerin dışına taşmaması gerekiyor olumlu eleştiriler alabilmesi için. Bu nedenle de kendi stilimi yaratayım derken, bir şeyleri eksik veya fazla yapıp ortaya tam bir fiyasko çıkaranların sayısı hiç de az değil.

    Peki, stil sahibi olmak gerçekten bu kadar zor mu?

    Aslında, belli çizgiler içinde kaldığınız sürece orijinal veya klasik bir stil sahibi olmak hiç de zor değil. İşte size birkaç basit maddede fiyasko yaratmadan stil sahibi olmanın yolları!

    1. Mesele moda olduğunda mutlaka planlı-programlı davranın.
      Acil durumlarda, acele etmeniz gerektiğinde veya yorgun Pazartesi sabahlarında bile, ne yapacağınızı biliyor olmanız lazım. Hazırlıksız yakalanmak modanın en büyük düşmanıdır. Kafanızda acil durumlar için belli başlı planlar her zaman olsun veya mümkün olduğunca planlı yaşamaya çalışın.

    2. Sizden daha iyi bir stil sahibi olan diğer kadınları takip edin.
      İnternet, özellikle de Instagram, güzel giyinen ve tarz sahibi olan kadınlarla dolu. Tarzını beğendiğiniz kadınları takip etmeyi bir gurur meselesi yapmaya gerek yok. Kimden ne öğreneceğiniz asla belli olmaz. Stil sahibi olmak için çaba ve para sarf eden diğer kadınları düzenli aralıklarla izleyin ve öğrenmeyi asla bırakmayın.

    3. Kırmızı ruju alışkanlık haline getirin.
      Eğer stil sahibi olmanın makyajla bir ilgisi varsa bu alaka kesinlikle kullandığınız rujun renginden geçiyor. Hiçbir renk, hiçbir zaman hafifçe ışıldayan, yumuşacık görünen kiraz kırmızısı dudaklar kadar iddialı ve stil sahibi görünmüyor, bu bir gerçek! Kırmızı ruj bana yakışmıyor demekten vazgeçin. Her cilde uygun bir kırmızı tonu var, size uygun olan tonu bulun. Dudaklarınız inceyse de bunu dert etmeyin, herkes mükemmel kalınlıkta dudaklara sahip olmak zorunda değil. Önemli olan tutkulu, özgüven dolu ve stil sahibi görünebilmek!

    4. Renkli ayakkabılar giyin.
      Stil sahibi olmak
      için kalabalıklar arasında fark edilir olmak şart. Kalabalığın geri kalanından ayırt edilemeyen siyah ayakkabılarınızı rafa kaldırın. Kıyafetlerinizle uyumlu çeşitli renklerde ayakkabılarınız olsun. Bazen basit bir beyaz elbiseyi pembe bir ayakkabıyla öne çıkarmak birkaç dakikalık basit bir iş, renkli ayakkabıların gücünü azımsamayın.

    Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.  

    Daha fazla ipucu duymak için yorum bırakmayı ve düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir