Selülit Azaltıcı Gıdalar Listesi

    Kadınların %90’ından fazlasının selülitten etkilendiği tahmin ediliyor. Çoğunlukla kalça ve bacaklarda görülen selülit, topaklı ve çukurlu yağ birikintileri olarak tanımlanıyor. Selülit hem hadınları hem erkekleri etkileyebiliyor. Yağ, kas ve bağ dokusu dağılımlarının farklı olması nedeniyle, kadınlarda selülit daha yaygın olarak görülüyor. Pek çok kadının muzdarip olduğu selülit problemi, bazı yöntemler sayesinde tamamen ortadan kalkabiliyor. Pahalı kremler veya ameliyatlar dışında, selülitten kurtulmanın başka yolları da var. Bunlardan biri de yaşam tarzı değişiklikleri ve bazı süper gıdaların tüketimi olarak biliniyor. İşte, merak edilen detaylarıyla selülit azaltıcı gıdalar listesi sizlerle!

    Selülitin Nedenleri

    selülit azaltıcı gıdalar listesi

    Selüliti yok eden yiyecekler listesinden önce, bu cilt problemine yol açan nedenlerden söz edelim. Selülitin kesin nedeni bilinmemektedir. Dermatolojik tabakadaki bağ dokusu ile derinin hemen altındaki yağ tabakasının etkileşiminden kaynaklanır. Yağ hücreleri cilt tabakasına geçiş yaparsa, bu durum selülit olarak isim alır. Selüliti tetikleyen bazı durumlar mevcut. Bunlar:

    • Aktif olmayan bir yaşam tarzı benimsemek
    • Egzersiz yapmamak
    • Sigara kullanmak
    • Aşırı yağlı beslenmek
    • Günlük kalori alımının yüksek olması
    • Östrojen, insülin ve tiroid gibi hormonların düzensiz salınımı
    • Menopoz, yaşlılık gibi faktörler
    • Genetik özellikler
    • Lifli gıdaların az miktarda tüketilmesi
    • Tuz ve karbonhidrat alımının abartılması
    • Sürekli olarak, uzun süre aynı pozisyonda durmak veya ayakta kalmak
    • Kafein tüketiminde aşırıya kaçmak

    Selüliti yok edebilen gıdalara göz atalım.

    Kuşkonmaz

    selülit azaltıcı gıdalar listesi

    Kuşkonmaz, stres seviyelerini azaltan ve ruh halini iyileştiren folik asit bakımından inanılmaz zengin bir sebze. Uzun süreli strese maruz kalmak, vücutta yağ depolanmasını artırabilir. Bu nedenle, lezzetli ve faydalı kuşkonmaz, dolaşım sisteminin fonksiyonlarını artırıp, selüliti uzaklaştırabilir.

    Avokado

    selülit azaltıcı gıdalar listesi

    Yaşlandıkça cildiniz daha ince ve daha az elastik olma eğilimindedir. Bu da selülit görünümünü destekleyebilir. Selülit azaltıcı gıdaların ortak özelliği, yüksek seviyede esansiyel yağ asitlerini barındırmalarıdır. Özellikle avokado, cildinizi güçlendirir, mineral ve vitaminlerle beslerken, selülitlerin yok olmasına da yardım edebilir.

    Muz

    selülit azaltıcı gıdalar listesi

    Muhtemelen, muzların büyük bir potasyum kaynağı olduğunu zaten biliyorsunuz, ancak bu leziz meyvenin selüliti azaltmak için en iyi meyvelerden biri olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Selülitin en büyük nedenlerinden biri de vücuttaki fazla sudur. Toksinleri ve istenmeyen maddeleri vücuttan uzaklaştırma konusunda inanılmaz başarılı olan muz meyvesi, selülit görünümü de hafifletebilir.

    Narenciye

    cilt problemi

    Selülit azaltıcı gıdalar listesi, narenciye ile devam ediyor. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan narenciyeler, vücuttaki toksinlerin parçalanmasına yardım edebilir. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyveler C vitamini bakımından yüksek olduklarından dolayı, kolajen seviyesini artırmak için oldukça iyi çalışırlar. Bu da daha güçlü ve gergin bir cilde sahip olmanızı sağlarken, selülitten kurtulmanıza olanak tanıyabilir.

    Kızılcık Suyu

    cilt problemi

    Kızılcık suyu tüketmek, vücuttaki inatçı yağ birikintilerini ortadan kaldırabilir. Böylece selülit görünümü de vücudunuzdan kaybolabilir. Lenf sistemini temizleme yeteneği ile öne çıkan kızılcık suyu, bilinen en güçlü selülit yok edici doğal bir içecektir.

    Koyu Yapraklı Yeşillikler

    cilt problemi

    Ispanak ve lahana gibi tüm koyu yapraklı yeşil sebzeler, lutein ismi verilen antioksidan kaynağı olarak bilinir. Dolaşım sistemini hızlandıran bu tarz yiyecekler de selülit probleminden kurtulmanızı sağlayabilir.

    Zencefil

    Cilt Problemi

    Selülit azaltıcı gıdalar arasında bir diğeri de zencefildir. Düzenli ve yeterli miktarda zencefil tüketimi, kan akışını artırmanın ve selülit görünümünü yok etmenin bir başka mükemmel yoludur. Zencefil ayrıca toksinlerin atılmasında ve lenfatik sistemin daha güçlü ve verimli hale getirilmesinde önemli bir rol oynar.

    Yağlı Balık

    cilt problemi

    Sardalya, uskumru, somon gibi yağlı balıklar tüketmenin, sağlık üzerinde benzersiz yararları vardır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan yağlı balıklar, cildi güçlü ve esnek tutmanın harika bir yoludur. Bu tarz balıklar, aynı zamanda selüliti de ortadan kaldırabilir. İltihapla savaşan, dolaşıma yardımcı olan lenfatik sistemi de güçlendirmek konusunda, yağlı balıkların etkisi oldukça fazladır.

    Papaya

    cilt problemi

    Selülit gibi birçok cilt problemi konusunda etkili olabilen bir başka gıda da papaya. Muz ile birlikte papaya, vücutta su tutulmasını en aza indiren ve lenfatik sistemin daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir. İçerdiği yüksek beta-karoten seviyeleri ile vücut dokusuna zarar gelmesini önlemeye yardım eder.

    Kepekli Tahıllar

    selülit azaltıcı gıdalar listesi

    Kepekli tahıllar, sindirim sisteminizin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olan lif ile doludur. Düzenli lif alımı, selülit oluşumunun önüne geçebilir. Kepekli tahıllar ayrıca, kardiyovasküler sağlığı teşvik ederek, kan dolaşımını optimum düzeyde tutar. Bu da selülitin azalmasına yardımcı olur.

     

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet > 

     

    Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz 👇

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir