Işıltılı Bir Cilde Nasıl Sahip Olunur ?

    Işıltılı Bir Cilde Nasıl Sahip Olunur ?

    Her kadın ışıltılı ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak ister. Işıltılı bir cilt güzelliğimizi, enerjimizi ve sağlığımızı temsil eder. Fakat yaptığımız makyaj, geçirdiğimiz günün yoğunluğu, yorgunluğu ve stres gibi nedenler solgun, cansız, sağlık problemleri ile yüzleşen bir cilde sebep oluyor.

    *Işıltılı bir cilde sahip olabilmeniz için onlinegüzellik ekibi olarak pratik ipuçları hazırladık.

    1) IŞILTILI BİR CİLT İÇİN CİLT TÜRÜNÜZÜ KEŞFEDİN

    Cildinizin hangi cilt türünde olduğunu keşfedin. Cilt tipiniz hakkında bilinçli olmanız cildinizin ihtiyaçlarını karşılamanıza yardımcı olacaktır.
    Normal Cilt: Normal cilt en az sorunlu cilt türüdür. En az bakımla bile ışıltılı görünüme sahip olabilirsiniz.
    Kuru Cilt: Kuru cilt kolayca solgun görünebilir. Kapsamlı bir bakım uygulamak ve düzenli olarak bakım yapacak doğal maskeler ve nemlendiriciler kullanmalısınız.
    Yağlı Cilt: Yağlı cilt sorunludur; genellikle yağlı ve parlak görünür. Genişlemiş gözenekleri olması ile birlikte akne oluşumuna eğilimlidir. Dikkatli temizleme, karbonhidrat tüketiminin en aza indirilmesi ve çok fazla krem kullanımından kaçınmak yağlı cilt kalitesinin iyileştirilmesinde yararlı olabilir.
    Karma Cilt: Karma ciltlerde hem kuru hem de yağlı cilt özellikleri vardır ve bu yüzden yüzün özel alanlarına göre farklı bakım yapmanız gerekir.
    Hassas Cilt: Hassas ciltler genellikle çok kuru, sıkı ve kolayca mikrop kapar tahriş olurlar. Özel bir bakıma ihtiyacı olan bu cilt tipi için doğru bakım ürünlerini bulmak zordur ve çok fazla araştırma yapmak gerekir.

    2) PARLAYAN VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN GEREKLİ BESİNLERİ TÜKETİN

    Sağlıklı ve doğal gıdaları yeterli miktarda tüketerek ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün. Yağlı, asitli vb. ürünlerden kaçınarak cildinizi koruyabilirsiniz.
    Limon: Limonlar doğal beyazlatma ürünleridir. Pürüzlü cilt yüzeyi, koyu lekeler, sivilce izleriniz varsa parlayan bir cilde kavuşmak için limon kullanmayı deneyin.
    Papaya:
    Papain ve kimopapain gibi enzimler cilt hasarlarını önlemeye yardımcı olur.
    Avokado: Avokado antioksidan özelliklere sahiptir ve DNA hasarını önler. Cildinizi UV radyasyonundan koruyan lutein açısından zengin avokado tüketimi cildinize oldukça iyi gelecektir.
    Muz: Muzun olağanüstü cilt iyileştirici özelliği vardır. Muz ayrıca çok iyi bir doğal nemlendirici özelliği taşır.
    Çilek: Cildiniz akne eğilimli ise çilek ilacı sayılabilir. Açık ve lekesiz bir cilt elde etmek için sadece çilek yiyebilir veya uygulayabilirsiniz.

    Su İçmenin Önemini Asla Unutmayın: Su, vücudumuz için adeta bir şifa deposudur. Bol su içmek, vücudu toksinlerden arındırır. Bu sayede vücudunuzu içeriden besler ve ihtiyacınız olan neme sahip olursunuz. Bol su içmek cildinizi istediğiniz gibi ışıltılı görünüme kavuşturur.

    3) PARLAYAN VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN CİLDİNİZE UYGUN MASKE YAPIN

    Evde hazırlayacağınız maskelerle de ışıl ışıl bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Keşfettiğiniz cilt tipiniz için en doğru malzemelerle düzenli uygulamalar ile kısa bir süre içerisinde istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.

    4) PARLAYAN VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN DÜZENLİ UYUYUN

    Düzenli uyku saatleri oluşturarak cildinizin ışıltılı görünümüne yardımcı olabilirsiniz. Uyku düzeni cilt sağlığı için çok önemlidir. Yeterli uyumak cildinizi çok daha sağlıklı gösterir.

    5) PARLAYAN VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN SPOR YAPIN

    Spor yapmanın vücudumuzu nasıl etkilediğini biliyoruz. Beden ve ruh sağlığımız açısından en iyi ilaç olan spor cildimizin ışıltılı görünümüne yardımcı olacak önemli etkenlerden birisi. Kendinize spor yapmak için vakit ayırın, cildinizin nasıl olumlu etkilendiğini fark edeceksiniz.

    Bu ipuçları cildinizin yorgun mat ve sağlıksız görünümünden kurtulmak için size yardımcı olacaktır. Kendinize bu adımları uygulamak için vakit ayırın ve ışıltılı bir cildin keyfini çıkartın!

    Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir