Hızlı Zayıflatan Yiyecekler Listesi

    Kilo vermeye çalışıyorsanız, sağlıklı gıdalar tüketmeniz gerekir. Yapılan araştırmalara göre bazı gıdalar hem iştahı etkiliyor hem de hızlı kilo vermeyi sağlayabiliyor. Bu süper gıdalar, diyete ve yaşam tarzına dahil edildiği zaman zayıflamak için inanılmaz faydalı olabiliyor. Hızlı zayıflatan yiyecekler sayesinde siz de hayal ettiğiniz vücuda kavuşabilirsiniz!

    Protein ve lif kaynağı olan gıdalar, kilo kontrolü için yararlı olabilir. Meyve, fındık, sebze, kepekli tahıllar ve yoğurt gibi bazı yiyeceklerin kilo kaybettirdiği bir gerçek. Patates cipsi, kırmızı et, işlenmiş gıdalar ve şekerli içeceklerin de kilo aldırdığını biliyoruz. Tüm bunlara dayanarak, kilo vermeye çalışırken kızarmış yiyecekleri, şeker ilaveli besinleri, yüksek yağ içeren etleri hayatınızdan çıkarmanız gerektiğini unutmamalısınız. Süper gıdalar kilo vermenizi hızlandırabilir, ancak programınızı fiziksel aktivite ile desteklerseniz, çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    Hızlı Zayıflatan Yiyecekler

    hızlı zayıflatan yiyecekler

    Yiyeceklerin kalorileri eşit değildir. Her yiyecek vücudunuzdaki farklı metabolik yollardan geçmektedir. Hormonlarınız, açlığınız ve yaktığınız kalori sayısını olumlu yönde etkileyen mucizevi gıdalar listesi şu şekilde:

    Yumurta

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Bazı insanlarda yüksek miktarda yumurta tüketimi, LDL olarak bilinen kötü kolesterol seviyesini yükseltse de, kilo vermeniz gerekiyorsa en iyi yiyeceklerden biri de yumurtadır. Sağlıklı yağlar ve yumurta bakımından zengin olan yumurta, iyi bir tok tutucudur. Aşırı kilolu 50 kişide yapılan bir çalışmaya göre kahvaltıda yumurta yemek, ilk 36 saat boyunca daha az yemek yemeyi sağlar. Yumurta tahmin ettiğinizden çok daha besleyicidir ve kalori kısıtlaması bulunan bir diyette mutlaka yer almalıdır. Kilo kaybını teşvik eden, iştahı bastıran yumurtayı, günde 1 adet tüketmeniz tavsiye edilir.

    Yeşil Yapraklı Sebzeler

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Hızlı ve etkili zayıflamak istiyorsanız yeşil yapraklı sebzelerden de yeterince tüketmelisiniz. Lahana, ıspanak, pazı gibi bazı sebzeler bu konuda oldukça iyidir. Kilo kaybını hızlandıran, düşük kalorili ve bolca lif yüklü yeşil yapraklı sebzeleri istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ayrıca bu sebzelerin enerji verdiğini de bilmelisiniz. Yağ yakmaya yardımcı olan, birçok vitamin, antioksidan ve kalsiyum bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzelere, diyetinizde mutlaka yer vermelisiniz.

    Somon

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Yağlı balıklar inanılmaz derecede sağlıklıdır ve vücut için faydalıdır. Az kalorili ve tok tutucu özellikleri nedeniyle somon, hızlı zayıflatan yiyecekler listesinde yer alır. Somon ayrıca yüksek derece protein kaynağıdır. Metabolizmanın en iyi şekilde çalışması için tiroid hormonunun fonksiyonlarını yerine getirmesi gereklidir. Somonun bu konuda da faydaları olduğunu söyleyebiliriz. Somon, obezite ve metabolik hastalıkta önemli bir rol oynadığı bilinen inflamasyonu azaltır. Nedeni ise omega-3 yağ asitleri bakımından zengin oluşudur. Alabalık, sardalya, uskumru ve ringa balığı da diğer önemli balık türlerindendir.

    Turpgiller

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Süper gıdalar arasında sayılar bazı yiyecekler turpgiller ailesine özgüdür. Bunların başında brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gelir. Diğer sebzelere oranla lif yoğunluğu fazla olan ve yağ yakıcı özellikleri bulunan bu sebzeler, aynı zamanda yüksek oranda protein içerir. Protein, lif ve yağ yakıcı olmalarından dolayı bu tarz besinler kilo vermenizi hızlandırabilir. Turpgillerden olan çoğu sebzenin kanserle savaştığını da eklemeliyiz.

    Tatlı Patates

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Metabolizma dostu bir başka yiyecek ise tatlı patates. Hem kilo kaybı hem de optimum sağlık için mükemmel bir yiyecek olan tatlı patates, faydalı birçok besin maddesi ile yüklüdür. İhtiyacınız olan çoğu vitamin ve minerali tatlı patates tüketimi ile karşılayabilirsiniz. Tok tutucu özelliğiyle de öne çıkan patatesi, haşlayıp tüketmeniz çok daha iyi olacaktır. Özellikle potasyum açısından zengin olan bu gıda, kan basıncı kontrolü de sağlar.

    Ton Balığı

    hızlı zayıflatan gıdalar

    Hızlı zayıflatan yiyecekler arasında bulunan bir başka besin ise ton balığı. Yağsız balık tüketmek istiyorsanız, ton balığını düşünebilirsiniz. Kalorisi düşük, protein miktarı yüksek olan ton balığı, omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Sağlıklı kilo vermek için beslenme düzeninizde ton balığına da yer vermeniz önemli bir ayrıntı.

    Süzme Peynir

    süper gıdalar

    Süt ürünleri, protein bakımından yüksek olma eğilimindedir. Bu grupta yer alan en iyi gıdalardan biri de süzme peynir. Az kalorili ve düşük yağ içerikli süzme peynir, kilo verme sürecinizi hızlandırabilir. Süzme peynirin, protein alımınıza da destek olduğunu söyleyebiliriz. Doyurucu ve diğer peynir çeşitlerine oranla daha az kalorili olan bu peynir, sizi tok tutacaktır. Süzme peynirin yapısında bulunan kalsiyum ise yağ yakımı sürecinde etkili rol oynar.

    Avokado

    süper gıdalar

    Eşsiz ve popüler bir meyve olan avokado, kilo verme döneminde size en iyi şekilde destek olabilir. Çoğu meyve karbonhidrat bakımından yüksektir, ancak bu durum avokado için geçerli değildir. Sağlıklı yağlarla yüklü olan avokadonun karbonhidrat oranı oldukça düşüktür. Özellikle zeytinyağında yer alan aynı yağ türündeki tekil doymamış yağlar, avokadoda da bulunmaktadır. Bu meyve çok fazla su ve lif içerir. Bu nedenle kalorisi düşüktür ve tok tutucu özelliği vardır. Tüm bunların yanında avokado, iyi bir potasyum kaynağıdır.

    Elma Sirkesi

    süper gıdalar

    Genellikle salata sosu olarak kullanılsa da elma sirkesi, su ile karıştırılıp tüketildiği zaman da kilo kaybını destekler. Karbonhidrat bakımından yüksek olan bir yemekle birlikte elma sirkesi tüketmek, yağ yakımı hızını artırır. Kalorisi düşük olan elma sirkesinin metabolizmayı hızlandırdığı bilinir. Sirkenin ayrıca yemeklerden sonra kan şekeri artışlarını engellediği açıklanmıştır.

    Fındık

    süper gıdalar

    Yağ oranı yüksek olmasına rağmen fındık, kilo aldırıcı bir besin değildir. Çünkü sağlıklı yağları barındırır. Dengeli miktarda protein ve lif içeren fındık, en sağlıklı atıştırmalıklardan biridir. Metabolik sağlığı iyileştiren bu besin, daha uzun süre tok kalmanıza da yardım eder. Fındık tüketen insanların, diğerlerine göre daha zayıf oldukları bilinir. Kalorisi yüksek olsa da etkisi söz konusu olduğunda bu durum göz ardı edilebilir. Tabii ki fındık tüketiminde abartıya kaçmamanızı da tavsiye ediyoruz.

    Kepekli Tahıllar

    süper gıdalar

    Tahıllar son yıllarda kötü bir üne sahip olsa da kepekli olanları kesinlikle çok sağlıklıdır. İyi miktarda protein içeren ve lif yüklü bazı tam tahıllar da bu kategoride yer alır. Kahverengi pirinç, yulaf, kinoa gibi tahıllar, mutlaka tüketmeniz gereken gıdalar arasındadır. Kepekli tahıllar tokluk süresini uzanır, metabolizmayı hızlandırır. Lif ile dolu olan bu besinler ile sağlıklı zayıflamanız mümkün.

    Acı Biber

    zayıflama

    Biber tüketimi, kilo vermeniz konusunda size yardımcı olabilir. Bazı çalışmalara göre biber, iştahı azaltır ve yağ yakımını hızlandırır. Düzenli acı biber tüketen insanların iştahında düşüş görülür. Bu nedenle, diyet döneminizde acı biber tüketmeniz de hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

    Greyfurt

    zayıflama

    Hızlı zayıflatan yiyecekler listesinde olmayı hak eden besinlerden biri de greyfurt. Kilo kontrolü üzerindeki muazzam etkileri kanıtlanmış olan greyfurt, son derece iyi bir yağ yakıcıdır. Hem de C vitamini desteği sağlar. Yemekler yarım saat önce greyfurt tüketimi, zayıflama sürecini hızlandırma konusunda faydalı olmaktadır. Greyfurt meyvesinin çeşitli kronik hastalıklara karşı koruma sağladığı da açıklanmıştır.

    Chia Tohumu

    zayıflama

    Dünyadaki en besleyici gıdalardan sayılan chia tohumu, aynı zamanda iyi bir yağ yakıcıdır. Lif kaynağı olan chia tohumu, uzun saatler boyunca aç hissetmemeniz konusunda size yardımcı olur. Düşük karbonhidratlı tahıllardan olan bu besin, iştahınızı azaltabilir.

    Hindistan Cevizi Yağı

    zayıflama

    Tüm yağlar eşit yaratılmaz, hepsinin kendine has benzersiz özellikleri vardır. Hindistan cevizi yağı MCT ismi verilen yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitlerinin tok tutucu ve vücuttaki fazla yağları parçalayıcı özelliği bulunmaktadır. Kalorisi düşük olan Hindistan cevizi yağını, diyetinize dahil edebilir ve gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

    Fıstık Ezmesi

    zayıflama

    Harika tadıyla fıstık ezmesi, hemen herkesin gönlünde taht kuran besinlerden biri. Lezzetli olmasının yanında, fıstık ezmesinin birçok sağlık yararı da vardır. Bağırsaklardaki kötü bakterileri yok eder, sindirim sistemini kuvvetlendirir, kolesterol seviyesini dengeler. Kilo verme konusunda da etkili olabilen fıstık ezmesi, vücuttaki fazla yağları yakmaya yardımcıdır. Kalorisi yüksek olsa da fıstık ezmesinin diyet döneminde tüketilmesi önerilir.

    Bitter Çikolata

    zayıflama

    Bitter çikolata da benzersiz besin maddeleriyle doludur. Yeterli tüketildiği zaman kilo vermenizi sağlayan bitter çikolata, kalp sağlığınızı da en iyi şekilde korur. Ancak, tüketeceğiniz bitter çikolatanın en az %70 oranında kakao içermesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yağ yakımı için herhangi bir faydasını göremeyebilirsiniz.

    Enginar

    zayıflama

    Lezzetli ve besleyici oluşuyla öne çıkan enginar, K1 vitamini ve folat kaynağıdır. Arterleri koruyan hücrelerin sağlıklı kalmasını sağlayan ve probiyotik lifler barındıran enginar, zayıflamanıza destek olabilir. Düzenli enginar tüketimi bağırsaklarınızı sağlıklı tutarken, sindirim sistemi sorunlarıyla da savaşır. Aynı zamanda enginarın güçlü bir yağ yakıcı olduğu bilinmektedir.

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet >

     

    Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz 👇

    One Comment

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir