Evde Basit Egzersizlerle Zayıflama Yolları

    Çoğu kadın, ev, iş ve aşk hayatı arasında gidip gelirken bunların üçü dışında bir şeylere, özellikle de kendine zaman ayıramamaktan şikayetçi. Hele birçok kadın için spor salonuna gitmek veya düzenli egzersiz ve spor yapmak neredeyse sadece güzel bir hayal olmaktan ibaret. Günümüzün en popüler problemlerinden biri olan spor yapmaya vakit bulamamak, günün sonunda verilememiş fazla kilolara ve mutsuzluğa giden en büyük çıkmaz. Peki nasıl aşabiliriz bu popüler problemi?

    Onlinegüzellik ekibi olarak, spor yapmaya zamanı olmayan kadınlar için, günlük hayatın içine yerleştirilmiş basit egzersizlerden oluşan harika bir liste hazırladık. İşte size zayıflamak isteyen kadınlara özel, krizi fırsata çeviren bir basit egzersiz listesi!

     

    1. Otobüsten biraz erken inin.

      Bu aslında belki en klasik hilelerden biridir, fakat yürüyüş yapmak çok önemli olduğundan bu listenin en başında olmayı hak ediyor.
      Otobüsten, dolmuştan veya taksiden, eve yaklaşık bir otobüs durağı kadar daha erken inin ve kalan mesafeyi yürüyün. Eğer “Markete gittim, ellerim çok dolu.” gibi bir bahaneniz varsa evden çıkmadan önce yanınıza poşet taşımayı kolaylaştıracak bir çanta alın, bunun için geniş bir sırt çantası veya minik bir seyahat bavulu gayet güzel iş görür. Siz yeter ki yürümek isteyin.

    2. Bulaşık yıkarken koşun!

      Bulaşık yıkamak, çoğu kadın için malesef nahoş bir hayat gerçeği. İşi kolaylaştıran alet-edevatlar ve makinalar olsa da, hala bulaşık yıkamaya günde birkaç kez zaman ayırıyoruz. Çeşme başında geçen dakikaları fırsata çevirmek için, ayakta sabit durmak yerine, olduğunuz yerde sayma hareketi yapın. Size elinizdeki bardakları düşürtmeyecek uygun bir tempo tutturun. Bu sayede mahallede küçük bir tur atmış kadar adım atmak mümkün.

    3. 15 dakika erken yatın.

      Gece yatağa birkaç dakika erken girin ve uyumadan önce yatakta kısa bir egzersiz yapın. Belinizin altına minik bir yastık koyup belinizi destekledikten sonra bacaklarınızı havaya kaldırıp ayaklarınızla on beş dakika kadar havada bisiklet çevirme hareketi yapın. Çabuk yoruluyorsanız hareketi beşer dakika yapıp aralarda dinlenebilirsiniz. Uykudan önce yapacağınız bu egzersiz, daha hızlı çalışan bir metabolizmayla uyku süresince daha çok kalori yakmanızı sağlayacak.

    4. Ev temizliği mükemmel bir egzersiz fırsatı!

      Hiç aniden misafir geleceğini öğrendiğinizde evi toparlamak için depar atmış mıydınız? Herkesin başına mutlaka gelmiştir minik düzenleme krizleri. Bu krizleri bir spor fırsatına çevirin. Normalden iki kat daha hızlı hareket edin, odalar arasında koridorda koşun. Bel ve diz probleminiz yoksa bol bol yer, halı ve koltuk silin. Bunların tek getirisi pırıl pırıl bir ev değil, aynı zamanda sıkı çalışmış kollar ve bacaklar, bolca atılmış ter ve kalori olacak!

    5. Bir tenis topu edinin.

      Bilgisayar karşısında veya masa başında fazla oturuyorsanız otururken iki bacağınız arasına bir tenis topu sıkıştırın. Tek yapmanız gereken topu düşürmemek. Her gün tekrarlayınca elde edeceğiniz şeyse oturduğunuz yerden çalışan bacak kasları ve sıkılaşan bacaklar!

    Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.   

    Peki siz evde kalori harcamak için ne yapıyorsunuz? Bir yorum bırakarak tavsiyelerinizi paylaşın.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir