Cilt Bakımı Yanlışları ve Doğruları

    Cilt bakımı yanlışları cildimizin kötü ve sağlıksız görünmesine yol açabilir. Peki, cilt temizliği konusunda nelere dikkat etmeli? Cildimizi nasıl temizlememiz gerekiyor? Detayları birlikte öğrenelim.

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt sağlığı ve bakımı birçok insanın ve en çok da kadınların önem verdiği bir konudur. Bu nedenle cilt bakımı yanlışları konusunda dikkatli olunmalıdır. Cildimizin temiz, sağlıklı ve genç görünmesi elbette herkese kendini iyi hissettirir. Günlük yaşamımızda maruz kaldığımız toz ve kir biz her ne kadar fark etmesek de cildimize yapışır. Bu durum cildimizi düzenli ve doğru şekilde temizlemediğimizde sağlıksız bir görünüme, ciltte bozulmaya, gözeneklerin büyümesine ve hatta sivilce, siyah nokta gibi istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden cildi temizlemek için tek sebep kesinlikle makyaj çıkarmak olmamalı. Cildimizi belli bir rutinde ve doğru şekilde temizlemek, daha sağlıklı, genç ve güzel bir cilde sahip olmamızı sağlayacaktır.

    Cilt temizlemenin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik fakat cildimizi nasıl temizlediğimiz de çok önemli. Kulaktan dolma bilgilerle ve ürünlerle, doğru olmayan yollarla cildi temizlemek de en az cildimize bakmamak kadar zararlı olacaktır. Bu konuda doğru bilgiye erişmek, doğru şekilde cildimizi temizlemek ve doğru ürünü kullanmak çok büyük önem taşımaktadır.

    Cilt bakımı hakkında ama sosyal medyada, ama kulaktan dolma bilgilerde birçok yanlış bilgi bulunmakta. Bu konu hakkında doğru bilgiye ulaşmak ve uygulamak cildimiz için önemlidir. Bu cilt bakımı yanlışları nedir, bunlara bir göz atalım.

    Cildi Sadece Suyla Yıkamak

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cildi sadece su ile yıkamanın cildimizi temizleyeceği bilgisi doğru bir bilgi değildir. Su, cildimizi temizlemek için yalnızca bir araçtır ve sadece su kullanarak cildimizin tamamen temizlenmesini beklemek yanlıştır. Cilt temizleme solüsyonları ile cilt temizliğinizi en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz.

    Mevsim Değişikliklerini Göz Ardı Etmek

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt bakımı yanlışları arasında bir diğeri de mevsim değişikliklerini hesaba katmamak oluyor. Mevsimlerin değişmesiyle, insan bünyesindeki hormonlar da değişmekte bu da insan vücudunda birçok değişime yol açmaktadır. Cildimiz de mevsimsel olarak zaman zaman daha kuru, zaman zaman daha yağlı veya normal bir cilt olabilmektedir. Bu yüzden her mevsim aynı bakım ürünü ile cildi temizlemek de doğru olmayacaktır. Bu durumda da mevsimsel olarak cildimizi gözlemleyerek uygun ürünü, uygun zamanda kullanmak cildimiz için en doğrusu olacaktır.

    Bebek Ürünleri ile Cilt Temizliği Yapmak

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Birçok insan bebek ürünlerinin özel olarak, bebeğe zarar vermeyecek şekilde üretiliyor olmasından ötürü güvenle kullanabileceğini ve cilt temizliğine iyi gelebileceğini düşünmekte. Baktığımız zaman bu bilgi hiç de doğru değildir. Bunun sebebi, bebekler ile yetişkin bireylerin cildindeki pH değerinin tamamen farklı olmasıdır.

    Her yaş döneminde ciltteki pH değeri farklıdır ve bir bebeğin pH değerine uygun olan ürünü, yetişkin bir bireyin kullanması kesinlikle doğru bir cilt temizleme yöntemi olmayacaktır ve hatta bu durum cildimize zarar vermemize sebep olabilecektir. Siz de eğer bebek ürünleri ile cilt temizliği yapıyorsanız, bu alışkanlığı değiştirmeli ve cilt tipinize uygun olan özel temizleme ürünlerinden kullanmayı tercih etmelisiniz.

    40 Yaş Üstü Ürünleri Yanlış Kullanmak

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt bakımı yanlışları arasında bir diğeri de 40 yaş üstü yaşlandırma önleyici cilt temizleme ürünlerinin her 40 yaş üstü bireyde istisnasız kullanılıyor olmasıdır. Bu kullanım bireyin yaşına göre değil, cildin ihtiyacına göre bir uzman aracılığıyla belirlenmeli ve kullanım kesinlikle o şekilde olmalıdır.

    Yağlı Cilde Sahip Kişilerin Nemlendirici Kullanmaması

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Halk arasında en çok bilinen yanlışlardan biri de yağlı cilde sahip bireylerin cilt temizliği esnasında nemlendirici kullanmıyor olmasıdır. Cilt yağlı olsa bile nem ve yağ dengesini korumak adına temizlik sonrası doğru nemlendiriciyi kullanmak cilt temizliği ve sağlığı açısından doğru bir yöntem olacaktır.

    Peeling Ürünlerinin Yanlış Tercih Edilmesi

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Peeling konusunda birçok insan cildini ne kadar sert tanecikli peeling ürünleriyle temizlersek o kadar iyi temizlendiğini düşünmekte. Fakat bu cildimize yapacağımız büyük bir kötülük olacaktır. Cildimiz hassastır ve içeriği sert ürünlerle temizlemek cildin çizilmesine ve kalıcı hasara sebep olacaktır. Bunların yanında yanlış kese kullanmak, havlu ile cilde çok bastırmak, sert ve uygun olmayan yüz temizleme fırçalarıyla cilde işlem yapmak da aynı şekilde cildin çizilmesine, zarar görmesine sebep olacaktır.

    Cilt temizleme konusunda doğru sanılan bu yanlışlara cilt sağlığımız için dikkat etmek daha iyi bir cilde sahip olmamızı sağlayacaktır. Cilt bakımı yanlışları ve doğruları konusunda bilgiler sunduk, şimdi de cilt temizliğinin nasıl yapılması gerektiğinden söz edelim.

    Cildimizi Nasıl Temizlemeliyiz?

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt bakımı yanlışları yapmamak için cilt temizliğini nasıl uygulamamız gerektiğini bilmeliyiz. Cilt temizleme konusunda sosyal medya kanallarında, haberlerde, ünlülerin cilt temizleme ve bakım rutinlerini paylaştığı programlarda veya çevremizde birçok bilgi dolaşmaktadır. Doğru bilgiye erişmek ve kendi cilt tipimize uygun temizliği doğru ürünlerle yapmak cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Peki doğru cilt temizliği nedir ve bunu nasıl doğru yapabiliriz? Bu sorunun cevabını bulmak aslında hiç de zor değil.

    Başlangıç olarak bir uzman aracılığıyla kesinlikle cilt tipimizi keşfetmeli ve çevresel faktörler, mevsimler gibi değişkenlerin karşısında cildimizin nasıl tepki verdiğini iyi şekilde gözlemlemeliyiz. Bu adımı tamamladıktan sonra geriye kalan şey cildimiz için en doğru ürünü, en doğru şekilde kullanarak cildimizi temizlemek olacaktır. Özellikle dermatolojik olarak test edilmiş kaliteli ve içerisinde cilt için zararlı olabilecek içerikleri barındırmayan ürünleri edindikten sonra geriye bu ürünlerin doğru kullanımını öğrenmek ve cilt temizliği rutinimizi oluşturmak kalıyor.

    Doğru Cilt Temizliği İçin Bilmemiz Gerekenler

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Öncelikle sabah kalktığımızda ve akşam yatmadan önce cildimizi kendimiz için en uygun ve doğru olan ürünle yıkamalıyız. Bu aşamada cildi üründen arındırırken ılık su kullanmak ve cildi hafif nemli bırakmak doğru temizlik için önemlidir.

    Yüzümüzü sildiğimiz havluyu ve kullandığımız yastığı kısa ve düzenli aralıklarla değiştirmek de cildimizin kirlenmemesi ve gözeneklerimizin tıkanmaması adına çok önemlidir. Cildi temizledikten sonra yeterince temiz olmayan bir havluya silmek ya da yastığa yatmak tekrar cildimizin kirlenmesine sebep olacaktır.

    Makyaj temizleme esnasında cildi çizmeyen ürünler kullanmak da çok önemlidir. Yumuşak kremleri ve makyaj temizleme sularını mümkünse organik bir pamukla ya da cilde zarar vermeyecek dokuda bir bezle, süngerle kullanmak cildimiz için en doğru yöntem olacaktır.

    Nemlendirici seçimi de cilt temizliğinin kalıcılığı açısından mühimdir. Doğru ve gözenekleri tıkamayacak bir nemlendirici seçimi cilt temizliğimizi daha da kolay hale getirecektir. Cildimizde kullandığımız pamuğu, havluyu veya süngeri steril bir yerde tutmalı mümkünse dış etkenlere maruz kalmasını önlemeliyiz.

    Bunlarla birlikte sadece indirimde ya da ucuz olduğu için bir cilt temizleme ürünü satın almak çok yanlış olacaktır. Bir ürün seçerken fiyatına ve markasına bakılmaksızın kesinlikle içeriğine bakmak ve doğru içeriği satın almak da cildimizi doğru temizlemek için şarttır.

    Cilt Tiplerine Göre Doğru Cilt Temizliği Nedir?

    Cilt Bakımı Yanlışları

    Cilt tipimize göre cilt temizliği yapmanın öneminden bahsetmiştik. Peki farklı cilt tiplerinin rutinleri nasıl olmalıdır? Eğer yağlı, sivilceli, siyah noktalı ve gözenek problemi bulunan bir cilde sahipseniz temizleme rutininizde tonik kullanmak ciltteki fazla yağın ve ölü derinin gitmesine yardımcı olacağından çok doğru bir yöntem olacaktır.

    Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz, içeriğinde kimyasal maddelerin en az bulunduğu ürünleri tercih etmek en doğrusu olacaktır. Karma ve yağlı bir cilt tipine sahipseniz T bölgesi denilen burun, alın ve çene bölgelerinde yağlanma olacağından ciltteki yağlı bölgelere ve kuru bölgelere ayrı ve uygun ürünleri kullanmak doğru olacaktır.

    Bu tip cilttekiler alkol oranı düşük tonikler ve su bazlı nemlendiricilerle doğru temizliği yapabilir. Ve tabii her şeyde olduğu gibi cildi de çok fazla yıkamak, sürekli temizlemek zararlıdır. Her gün peeling yapmak da aynı şekilde cildimize zarar verir. Önemli olan cildi ne kadar çok yıkadığımız ya da temizlediğimiz değil, bu temizleme işlemini nasıl ve hangi ürünlerle yaptığımızdır. Bu sebeple eğer ki sağlıklı ve temiz bir cilt görünümüne sahip olmak istiyorsak, önce cilt tipimizi keşfetmeli, cildimiz için doğru ürünleri bulmalı ve bu ürünleri en doğru şekilde kullanmalıyız.

    Cilt temizliğimizde en doğru yöntemi öğrenip doğru sandığımız fakat yanlış olan bilgilerden arındığımız zaman sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmak hiç de zor olmayacaktır.

     

    Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

    Sonbahar Makyajı Nasıl Olmalı?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir