Site icon Online Güzellik Blog

Suya Dayanıklı Makyaj Rehberi [Dev Rehber]

Sıcağa & Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır?

“Suya, sıcağa ve tere dayanıklı yaz makyajı nasıl yapılır” diyenler için hazırlanmış, dayanıklı makyaj yapma rehberine hoş geldiniz! Başlıyoruz.

Yaz kapıda.

Ve, yazla beraber sıcağa dayanmayan, akan, bozulan makyajlar da öyle.

Bu yaz artık “makyajım suya, tere, sıcağa dayansın” diyorsanız bakın bu kapsamlı rehberde neler okuyacaksınız:

Suya dayanıklı makyaj nasıl yapılır?

Waterproof makyaj nedir, waterproof makyaj malzemeleri nelerdir?

Tere, suya, sıcağa dayanıklı makyaj için püf noktaları

#BONUS: Waterproof ürün önerileri

#BONUS: 2019 yaz makyaj modelleri!

O zaman kızlar, haydi, sıcağa ve suya dayanıklı makyaj rehberine başlayalım!

Suya dayanıklı makyaj nasıl yapılır? [Suya Dayanıklı Makyajın Püf Noktaları]

Akmayan, bozulmayan, suya dayanıklı makyaı yapmak için izlenmesi gereken bazı adımlar var. Bu adımları atlamadan, sabırla uygulayarak makyaj yaparsanız makyajınız gün boyu yüzünüzde sadık şekilde kalacaktır.

İşte yaz sıcağına dayanıklı, terlemeye ve suya dayanıklı makyaja giden adımlar!

1. Cilt temizliği ile başlayın.

Başarılı bir makyajın ilk adımı her zaman düzgün bir cilt temizliğidir. Makyaj öncesinde cildinizi makyaja hazırlamak ve en önemlisi sadece makyaj barındıracak hale getirmek için, günlük yüz temizleme ürünlerinizi kullanarak gözeneklerinizi temizleyin. Her zamanki gibi mutlaka günlük tonik ve nemlendiricinizi uygulamayı unutmayın. Göz bölgesi için ayrı, yüzün geri kalanı için ayrı bir nemlendirici kullanmak özellikle makyaj öncesinde çok önemli.

2. Makyaj bazı kullanın.

Makyaj bazı, yani primer, makyajın gün boyu kalıcı olması için makyaja başlanmadan önce tüm yüze uygulanan bir tür hazırlayıcı ve sabitleyici makyaj malzemesidir.
Pek çok markanın çeşitli formlarda makyaj bazı ürünü mevcut. Bütçenize ve cilt tipinize en uygun olanını satın alıp makyaj çantanıza atmanız ve makyaja başlamadan önce tıpkı nemlendirici uygular gibi bazı yüzünüze uygulamanız gerek.
Her makyaj malzemesi gibi, makyaj bazlarının da yüz için ayrı, göz bölgesi için ayrı, dudak için ayrı üretildiğini unutmayın. Yaz günleri boyunca kalıcılığından emin olmak istediğiniz bölgeleri seçip makyaja başlamadan önce ilgili ürünü ilgili bölgeye uygulamanız gerek.

3. Kapatıcı ve fondöteniniz güneş korumalı olsun.

Mutlaka en az SPF 15+ güneş korumasına sahip likit ürünler tercih etmek yaz günlerinde özellikle önemli.
Temizlenmiş, nemlendirilmiş, bazla hazırlanmış cilt üzerine, göz altlarınız ve varsa sivilceleriniz için kapatıcı uygulayın. Eğer ihtiyaç varsa yüzünüze fondöten de uygulayın, fakat renk eşitlemekten daha fazlasına ihtiyacınız yoksa yüzünüzde fondöten yerine renkli nemlendirici kullanabilirsiniz. Bozulmaması gereken malzemeler ne kadar hafif olursa başarı oranınız o kadar yüksek olur.

4. Transparan pudra kullanın.

Transparan pudra, yani şeffaf pudra veya diğer adıyla sabitleyici pudra, fondöten, kapatıcı gibi likit makyaj malzemelerinin üstüne pudra fırçasıyla uygulanır ve şeffaflığı sayesinde renge müdahale etmez. İnce ve ipeksi yapısı sayesinde fazlaca makyaj uygulanmış gibi bir görüntü yaratmaz ve likit malzemelerin üzerini kaplayarak onları sabitler. Ayrıca, ter ve nemi emerek dayanıklılık için ekstra bir katman oluşturur. Siz de yaz sıcaklarında makyaj yaptıktan hemen sonra makyajınızı transparan pudrayla sabitleyin. Özellikle göz altları, burun üstü ve T bölgesi gibi bozulmaya meyilli bölgelere ekstra uygulayarak makyajınızı daha da dayanıklı hale getirin.

5. Sabitleyici sprey kullanın.

Çoğu kez kuaförlerde dayanıklı makyaj yaptırırken denk geldiğiniz, yüzünüze püskürtülen makyaj sabitleyici spreylerden siz de mutlaka bir tane edinin. Yaz sıcaklarında, makyajın gün boyu yüzünüze sadık kalması için yapılacak son şey, makyaj bittikten sonra spreyle yüzünüzü güzelce sabitlemek ve dayanıklılığı garantilemek.

Makyaj sabitleyici spreylere (ve pudralara) kısaca göz atmak için şu ürünlere bakabilirsiniz.

Yani suya ve sıcağa dayanıklı bir makyaj için adımlar özetle şunlar:

Mini Bonus Bilgi #1:

Suya dayanıklı makyaj veya sıcağa dayanıklı makyaj yaparken toz ve pudra makyaj ürünleri kullanmak yerine likit ürünler kullanmak daha akıllıca. Likit ürünler cilde daha iyi tutunur.

Mini Bonus Bilgi #2:

Kişisel bakımına özen gösteren her kadın gibi, sabahları birçok bakım ürünü kullanıyorsanız bunu sıcağa dayanıklı makyaja ihtiyacınız olan günlerde atlayın. Sadece cilt temizliği ve güneş koruması içeren hafif bir nemlendirici böyle günler için daha ideal, çünkü ne kadar çok ürün, o kadar çok nem demek.

Mini Bonus Bilgi #3:

Yüzünüzün tamamını fondötenle kaplamayın. Çok ihtiyaç varsa sadece T bölgenizi fondötenle kaplayabilirsiniz. Aynı zamanda, sabitleyici transparan pudrayı da tüm yüzünüz yerine sadece T bölgesi ve göz altlarında kullanın. Yüzün geri kalanı için sadece renkli nemlendirici veya mümkünse hiç ürün kullanmamak en iyisi.

Suya & sıcağa dayanıklı makyaj için bilmeniz gerekenler bitti mi?

Hayır.

En önemli bilgiye sıra geldi:

Tabii ki WATERPROOF!

Suya dayanıklı makyajın olmazsa olmazı, waterproof ürünler!

Acemiler için baştan başlayalım.

Waterproof makyaj nedir?

Waterproof, aslında sadece “suya dayanıklı” ifadesinin İngilizcesi.
Ama, eğer makyaj ve güzellik dünyasında birisi “waterproof makyaj”dan söz ediyorsa suya, tere, sıcağa dayanıklı, akmayan muhteşem bir makyajdan söz ediyordur.

Peki waterproof makyaj nasıl yapılır?

Cevap basit.
Fondöten yerine waterproof fondöten, kapatıcı yerine waterproof kapatıcı, eyeliner yerine waterproof eyeliner kullanırsanız waterproof makyaj yapmış olursunuz.

Yani tüm olay kullanacağınız malzemelerde.

Fondöten, kapatıcı, pudra, göz farı, eyeliner ve hatta göz kalemi alırken tek yapmanız gereken mağaza görevlisine “Waterproof ürünler ne tarafta?” diye sormak.

Özetle, sıcağa ve suya dayanıklı makyaj için waterproof ürünlerle makyaj yapmak şart!

Waterproof makyaj ürünleri yaz henüz başlamadan önce yapmanız gereken en önemli alışverişlerden biri eğer yazın dayanıklı makyaj sahibi olmak sizin için önemliyse.
Ardından, tek yapmanız gereken, yukarıdaki sıcağa, suya, tere dayanıklı makyaj adımlarını waterproof ürünler kullanarak uygulamak.
Ve bingo! Sıcağa ve suya dayanıklı makyajınız hazır!

Waterproof makyaj ürünleri kullanılarak yapılmış ve güzelce sabitlenmiş bir makyaj, yaz sıcağında kurtarıcınız olmaya yetecek.

BONUS #1

Sıcağa & suya dayanıklı makyaj rehberi, sadece yaz aylarında kalıcı makyaj sahibi olmak için değil, yağlı ciltler için de yaz-kış harika bir makyaj rutini.

Evet, yağlı ciltler.

Çünkü yağlı ciltler, yaz kış demeden sürekli yağ (ve dolayıısyla nem) üretmeye çok meyillidir. Yağlı cilt sahibi olanlar, sadece yazın değil, her zaman yaptıkları makyajın bozulmasından ve akmasından şikayet ederler.

Waterproof makyaj malzemeleriyle, güzelce temizlenmiş ve hazırlanmış bir cilt üzerine yapılan ve ardından sabitlenen makyaj aynı zamanda yağlı ciltler için de harika bir kurtarıcı.

Artık tere dayanıklı, yaz sıcaklarına ve suya dayanıklı makyaj nasıl yapılır biliyorsunuz.
Sıra geldi en çok araştırılan konuya.

BONUS #2
Waterproof Makyaj Ürün Önerileri

Çünkü, waterproof makyaj yapmayı zor kılan en büyük problem, doğru waterproof ürünleri seçememek. Her markanın her ürünü ne yazık ki çok başarılı olmuyor.
Ve derdimiz sıradan bir makyaj değil de, dayanıklı bir makyaj olduğunda, tavsiye ve önerileri dinleyerek ürün almak yapılacak en iyi şey.

En İyi Waterproof Maskaralar

Sizin için seçtiğimiz en iyi waterproof maskara önerileri işte şöyle:

1. Dior Diorshow Iconic Overcurl Waterproof Maskara

Dior’un Diorshow Iconic Overcurl isimli waterproof maskarası, tatilde, plajda, yağmurlu günlerde veya kan ter içinde koşturduğunuz yaz sıcaklarında bile akıp gitmeyen, sıcağa, suya, tere oldukça dayanıklı bir maskara.
Suya ve sıcağa dayanıklılığının yanında, kirpikleri inanılmaz güzel kıvırdığı da en övündüğü yönleri arasında.
Her yanından kalite akan ürünün fiyatı listedeki diğer ürünlerden biraz fazla. Ama kesinlikle fiyatına değiyor. Dior Diorshow Iconic Overcurl Waterproof Maskara’nın Sephora’daki fiyatını merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

2. Max Factor False Lash Effect Suya Dayanıklı Maskara

Fiyatı çok yüksek olmadığı halde performansı oldukça iyi olan bu maskara da waterproof maskara önerilerimiz arasında. Hem suya hem de sıcağa oldukça dayanıklı. Ayrıca kirpikleri de güzelce kıvırıp takma kirpik kadar bol hacim veriyor. Tam bir kombo!
Maskaranın güncel fiyatı için buraya tık.

3. Maybelline Volum’ Express The Falsies Maskara

Yine uygun fiyatlı ve başarılı waterproof maskaralardan biri, Maybelline Volum’ Express The Falsies.
Kirpikleri tarayıp tek tek ayırıyor ve oldukça fazla hacim kazandırıyor. Kıvırmayı da ihmal etmeyen maskara aynı zamanda suya dayanıklılık konusunda fiyatına ve emsallerine göre kesinlikle denemeye değer.
Güncel fiyatı için buraya tık.

Waterproof Fondöten Önerileri

Suya ve sıcağa dayanıklılık konusunda, çok kolay akıp bulaşabildiği için en fazla can sıkan makyaj malzemelerinden biri de fondötenler.
İşte sizin için seçtiğimiz suya, sıcağa, tere dayanıklı (waterproof) fondöten önerileri:

1. Mac Studio Waterweight SPF30 Fondöten

SPF30 güneş korumasıyla tam bir yaz fondöteni olduğunu daha adında duyuran, fiyatına göre performansı oldukça başarılı olan, yaz sıcaklarına dayanıklı fondötenlerin başında geliyor MAC Studio Waterweight.
Cildi nemlendirmeyi ön planda tutan hafif yapısıyla, yaz sıcaklarında koştururken yüzünüzde maske taşıyormuş hissi yaratmayan harika bir fondöten.
Tüm gün kalıcılık vadediyor ve orta seviye kapatıcılığı var.
Güncel ürün ve fiyat bilgisi için buraya tık.

2. Lancome Teint Idole Ultra Wear

Yüksek seviye kapatıcılığa sahip Lancome’un bu fondöteni oldukça iddialı. Tam 24 saat kalıcılık sözü veriyor. Deneyenlerin çoğunlukla pozitif yorumlar bıraktığı bu süper kalıcı ve kapatıcı fondöten yaz aylarında en sevilen kalıcı fondötenlerden birisi.
Güncel ürün bilgisi ve fiyatı için buraya tık.

3. NARS Velvet Matte Skin Tint SPF30 BB Krem (Renkli Nemlendirici)

NARS’ın bu fondöteni, yani kapatıcılığı az olduğu için daha doğrusu renkli nemlendiricisi, yağ içermeyen hafif formülü ve SPF30’luk güneş korumasıyla aslında tam bir yaz fondöteni.
Hem hafif, hem güneş ışığından koruyor, hem de kullanımı çok rahat. Yüzünüze sürdüğünüzü unutuyorsunuz, kolayca kayarak dağılıyor ve cilde yerleşiyor.
Yumuşak ve mat bir sonuç veriyor, kapatıcılığı renk eşitleme seviyesinde.
Güncel fiyat bilgileri için tık.

Waterproof Göz Kalemi & Eyeliner Önerileri

Yaz sıcaklarında akıp dağılan ve aslında en çok bozulan makyaj malzemesi göz kalemleri. Göz makyajının yaz-kış en önemli ve bazen tek parçası olan göz kalemlerini yazın da severek kullanmak isteyen pek çok genç kız için listenin en önemli yerine geldik.

Yaz sicaklarina dayanikli, yani waterproof göz kalemi önerileri:

1. Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place Göz Kalemi

Güncel fiyat ve ürün bilgileri için buraya tıklayın.

2. Lancome Khôl Hypnôse Waterproof Eyeliner

Güncel fiyat ve ürün bilgileri için tıklayın.

3. Bobbi Brown Long Wear Waterproof Eyeliner

Güncel fiyat ve ürün bilgileri için tıklayın.

Ayrıca, ünlü makyaj blogger’larından Merve Özkaynak’ın konuyla ilgili videosunu izleyerek de daha fazla waterproof göz kalemi önerileri keşfedebilirsiniz.

Suya, sıcağa, tere dayanıklı makyaj yapmayı öğrendik, waterproof makyajı anladık, bir de en iyi waterproof önerilerini gördük.

Sıra geldi yazın yapacak harika makyaj modellerine!

BONUS #3
2019 Yaz Makyaj Modelleri

İşte kendi tarzınıza yakıştırdıklarınızı örnek alabileceğiniz 2019 bahar – yaz makyaj modelleri!

Altuzarra

dayanıklı yaz makyajı

2019 yaz makyaj trendleri

Chloe

Erdem

2019 yaz makyaj trendleri

Bu arada, waterproof, yani suya dayanıklı makyajı gerçekten çıkarmak istediğinizde waterproof makyajlar için özel olarak üretilen makyaj temizleyicilerden edinmeniz gerekir. Bu aralar uygun fiyatlı suya dayanıklı makyaj temizleyiciler arasında en popüler olan temizleyici Garnier Micellar Makyaj Temizleme Suyu, ki ürün bilgisi ve fiyatı için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıdan hemen sonra, “Allık, bronzer ve aydınlatıcı nedir, nasıl kullanılır?” başlıklı rehberi de okuyun.

Sıcak havalara, suya, tere dayanıklı makyaj yapmakla ilgili sorularınız mı var? Bir yorum bırakarak hemen sorun!

Exit mobile version