Site icon Online Güzellik Blog

Sonbahar Makyajı Nasıl Olmalı?

Mevsimlerin en güzeli Sonbahar nihayet geldi! Bu mevsimde yapılabilecek en güzel şey ise kusursuz bir makyajdır, öyle değil mi? Siz de evinizde bulunan rujlarla, far ve rimellerle en zarif sonbahar makyajını kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki, Sonbahar makyajı için hangi kozmetik ürünleri kullanmanız gerekiyor? Gelin hep birlikte bakalım.

Sonbahar Makyajı Yaparken Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Sonbahar makyajı için kullanılması gereken birkaç önemli makyaj ürünü var. Bunlardan birincisi nude renk tonlarında bir rujdur. Mat olmasına dikkat etmelisiniz çünkü parlak rujlar yaz mevsiminin ambiyansına daha uygundur. Sonbahar renklerini en iyi mat rujlar anlatır! Kahverengi tonu tamamen kendi tercihinize göre seçebilirsiniz.

Sonbahar makyajı için ürünler listesinde bir diğeri de far paleti. Far olarak ise yine kahverengi ve krem rengi tonlarından yana seçim yapmalısınız. Hafif dumanlı bir göz makyajı ile sonbaharın renklerini en iyi şekilde taşımış olacaksınız. Rimel olarak kirpiklerinizi tek tek ayırıp kaldıran fırçaya sahip olan bir rimel seçimi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece çok daha doğal kirpikleriniz olacak. Bakışlarınız bu şekilde daha çok ilgi çekecektir.

Fondöten kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış fakat mutlaka bir primer yani makyaj bazı kullanın. Cildiniz daha ışıltılı bir görünüme sahip olur. Yağlı bir cildiniz varsa primer yerine matlaştırıcı krem de kullanabilirsiniz. Böylece yağ nedeniyle oluşan parlamalar tamamen yok olacaktır. Tabii bu makyajın olmazsa olmazlarından bir diğeri de aydınlatıcıdır.

Beyaz tenliyseniz gümüş tonlarında, esmer tenliyseniz biraz daha altın tonlarında likit bir aydınlatıcı kullanabilirsiniz. Makyajınızda öne çıkarmak istediğiniz bölgeler bu aydınlatıcıdan sürebilirsiniz. Böylece daha ışıltılı bir makyaj olacaktır. Aynı zamanda doğal görünümü de yitirmemiş olacaksınız.

Sonbahar Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kusursuz bir görüntü için sonbahar makyajı yaparken dikkat edilmesi gerekenler var. Sonbahar makyajı yaparken birkaç şeye odaklanmanız gerekiyor. Örneğin fondöten seçimi… Cilt tonunuzdan daha açık ya da daha koyu bir fondöten kullanmanızı önermiyoruz. Bu direkt olarak makyajınızın kötü görünmesine neden olacaktır. Bir güzellik uzmanından yardım alarak sizin için en uygun fondöteni ya da bb kremi seçebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da ruju taşırmadan sürmektir. Taşırılarak sürülen rujun modası geçti. Artık çok daha doğal görünen dudaklar moda! Rujunuzla aynı renge sahip bir dudak kalemiyle dudak çerçevenizi güzelce belirleyin, ardından rujunuzu sürün. Tamamdır artık hazırsınız! Harika değil mi?

Bu makyajı yaptığınız sırada maksimum 2 kat rimel uygulaması yapmalısınız. Kat kat uyguladığınız rimel hem kirpik sağlığınızı etkiler hem de kötü ve topaklanmış bir görünüme neden olur. Kirpikler birbiri içerisine geçer ve rahatsız edici bir hal alır. Kaliteli bir rimel fırçası ile 2 kat sürmeniz çok daha güzel bir görünüm verecektir. Dilerseniz kirpik bazı uygulaması yaptıktan sonra tek kat rimel sürmeniz de uygun olacaktır.

Ten Rengine Göre Sonbahar Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Daha ilgi çekici görünmek adına ten rengine göre sonbahar makyajı yapmanız en doğrusu olacaktır. Beyaz tenliler sonbahar makyajı sırasında, daha koyu kahverengi ve şeftali tonlarına yer vererek uygulama yapmalıdır. Açık tonlar beyaz tenliler için soluk bir görünüme neden olur bu nedenle tavsiye edilmez. Esmer tenliler ise daha doğal ve açık renklere makyajlarında sık sık yer vermelidir.

Doğal tonlarda bir far ve açık pembeye dönük rujlar bu makyaj için uygundur. Kumrallar ise bu konuda daha şanslıdır. Her renk tonunu kusursuz şekilde taşırlar fakat en çok da kırmızı renk ile uyumludurlar. Peki sonbahar makyajı için en çok yakışan saç renkleri nelerdir sizce? İşte detaylar…

Sonbahar Makyajına En Çok Yakışan Saç Renkleri Nelerdir?

Sonbahar makyajını en iyi taşıyan saç renkleri siyah, çikolata kahve, altın sarısı ve tabii ki yıldız renk bakır oluyor! Bakır saç rengi ile doğal kahve tonları birleştiği zaman ortaya harika bir görünüm çıkıyor. Bunun yanı sıra siyah renk saçlarla da yine gri ve siyah tonu farlar, mat rujlar bu sene oldukça moda haline geldi.

Buğday tenliler kumral saç renklerini tercih ederlerse bu makyaj onlara çok yakışacaktır. Beyaz tenliler ise koyu kahverengi saçlarla sonbahar makyajının her bir detayını kusursuz şekilde taşıyabilirler. Makyaj aslında her şeyinizle bir bütün olduğu için ten rengi, saç rengi gibi durumlardan etkileniyor. Yani doğru saç rengi seçimi sayesinde siz de ilgi çekici bir sonbahar makyajı hazırlayabilirsiniz.

Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

Küçük Gözleri Büyük Gösterecek Makyaj Hileleri

Exit mobile version