Site icon Online Güzellik Blog

Küçük Gözleri Büyük Gösterecek Makyaj Hileleri

Güzellik, kişisel bakım ve makyaj meraklısı olan her kadın mutlaka makyajı olduğundan daha farklı görünmek için kullanabileceğini fark etmiştir. Çeşitli makyaj tüyolarıyla yüzünüzde minik bir illüzyon yaratmanız mümkün, bunu biliyorsunuz.

Peki tam olarak nasıl?

Makyaj hileleriyle ilgili araştırmamıza, çok karşılaşılan bir sorun olduğundan küçük gözleri büyük gösterme yollarıyla başlıyoruz. İşte size küçük gözlerinizi daha büyük gösterecek harika makyaj hileleri!

Kaşlarınızı yana doğru arttırın.

Göz bölgemizin, hatta yüzümüzün şeklini büyük ölçüde kaşlarımız belirler. Normal bir insanda kaş ve göz kenarının bitişi genelde eşit hizadadır ve bunu herkes bilir. Öyleyse, kaşlarınızı bir kaş kalemi kullanarak biraz yana doğru doldurarak genişletirseniz göz bölgeniz daha büyük görüneceğinden bu duruş hemen gözlerinize de yansıyacaktır. Kaş kalemi veya pudrasıyla doldurulmuş ve yana doğru arttırılmış kaşları sabitlemek için kaş sabitleyici jel kullanmayı unutmayın.

Göz altı morlukları da gözü küçük gösterir.

Gözün hemen altına konumlanmış koyu bir renk, göz bölgesinin sınırlarını belli ettiğinden göz bölgesinin küçük görünmesine neden olur. Bu yüzden makyaj esnasında mutlaka göz altı kapatıcısı kullanarak göz altı morluklarınızı tamamen kapatın ve göz altı renginizi yanağınızın rengine eşitleyin.

Göz altı torbalarından kurtulun.

Göz altı torbaları, tıpkı göz altı morlukları gibi gözünüzün hemen altında gereksiz bir görsel vurgu teşkil ederek göz bölgenizin daha küçük görünmesine neden olur. Bu yüzden, yeterli miktarda uyuyarak, yüzünüzü sıkça soğuk suyla yıkayarak ve kullanılmış sallama çay poşetlerini soğutup gözlerinizin üstünde bekleterek bu şişliklerden kurtulmaya çalışın.

Açık renkli göz farı kullanın.

Makyajın basit kontür kuralını unutmayın. Açık renkler öne çıkarır, koyu renkler saklar. Gözlerinizi öne çıkarmak, başka bir deyişle büyük göstermek için ten renginize yakın olan doğal ve açık renkte (nude) göz farları edinin ve bu açık renkli farları özellikle göz kapağınızın orta kısmına uygulayın. Üzerine biraz ışıltılı ve açık renk far da uygulayarak öne çıkarma işlemini iyice arttırın.

Crease bölgesini vurgulayın.

Gözleriniz tam açık pozisyondayken yukarı doğru bakın, kirpiklerinizin denk geldiği üst hiza, yani, göz çukurunun en yukarı kısmına crease bölgesi adı veriliyor. Kaş kemiğinin hemen altı olan bu bölgeye, ten renginizden birkaç ton daha koyu bir farı, yuvarlağımsı şeklini takip ederek bir çizgi halinde sürün. Göz kapağınıza kadar indirmeyin. Açık renk göz kapakları ve koyu renk crese bölgesiyle, gözleriniz açık konumdayken vurgulanmış, daha derin ve büyük görünür.

Açık renk kalemle gözleri büyütün.

Kirpik diplerinize koyu renk göz kalemi sürerek kirpik çizgilerinizi belirginleştirmek kadar, göz iç çizgisine sürülen açık renk göz kalemleri de gözü vurgulamakta önemli. Mutlaka ten rengi veya beyaz bir göz kalemi edinin.

Size büyük ve kıvrık kirpikler lazım!

Kirpiklerinizi, her zamankinden daha büyük, dolgun ve kıvrık hale getirin. Kocaman görünen, kıvrık ve hacimli kirpikler gözlerinizin de büyük görünmesini sağlayacak!

 

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Size en yakın güzellik noktalarını keşfedin >

Exit mobile version