Site icon Online Güzellik Blog

Genç Kalmanızı Sağlayacak İpuçları!

genç kalmanın yolları

Pek çok insan genç kalmanın yollarını arıyor. Zamanı durduramazsınız, ancak yaşlanma belirtilerini en aza indirebilir ve yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilirsiniz. Uzun yıllar boyunca daha genç görünmek ve kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız; aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz. İşte, genç kalmanın yolları!

Beyin Egzersizi Yapın

Beyin bir kas olmamasına rağmen, ‘’kullan ya da kaybet’’ atasözü hala geçerlidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; insanlar beyinlerini alışılmadık şekilde kullandıkları zaman, beynin farklı bölgelerine daha fazla kan akışı olur ve yeni sinir yolları meydana gelir. Örneğin, satranç oynamak zihinsel çevikliği artırırken, beyin fonksiyonlarını da geliştirebilir. Ayrıca, zihin uyarıcı faaliyetlere daha sık katılmak, Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimalini azaltır.

Sosyal Olun

Genç kalmanın yolları sosyallik kavramını da kapsıyor. Sosyal izolasyon, zihinsel işlevi azaltabilir. Bu da erken yaşlanmaya neden olabilir. Erken yaşlanmayla başa çıkmak için çok çeşitli iletişim becerilerinin kullanılması gerekir. İlgi alanınızla uyumlu olarak edebiyat kulübü, gezi kulübü veya fotoğrafçılık kulüplerine dahil olmak, diğer insanlarla etkileşimi artırırken, bilişsel gerilemenin de önüne geçebilir. Bu yüzden, yalnızlığınızla mücadele etmenin kısıtlı bir yolu olarak bulmaca çözmektense, çeşitli grup aktivitelerine katılıp, çok sayıda insanla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda genç kalmaya da devam edebilirsiniz.

Daha Fazla Egzersiz Yapın

Yağ fazlalığı, kas kaybı ve hareketsiz yaşam, hızlı bir şekilde yaşlanma sürecine girmenize neden olabilir. Haftada bir kez koşmak, bisiklete binmek veya yüzmek gibi güçlü fiziksel aktiviteler, vücut yağ oranınızı azaltır, kas oranınızı yükseltir ve böylece, genç kalmanızı destekler. Bununla birlikte kalp sağlığınız ve genel vücut sağlığınız da iyileşme gösterir. Mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmek, yılları geride bırakmaya çalışan herkes için en iyi tavsiyelerden biridir.

Yağlı Balık Tüketin

Genç kalmanın yolları arasında yağlı balık tüketimi de yer alıyor. Somon, uskumru, ringa balığı ve ton balığı gibi yağlı balıklar, kardiyovasküler hastalıklara, tip 2 diyabete ve romatoid artrite karşı koruma sağlayan Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca Omega-3’ün, cildin elastik ve nemli kalmasına yardımcı olduğu da bir gerçektir. Bu durum, kırışıklıklarla başa çıkmak zorunda olmanızı engelleyebilir. Yağlı balık tüketimi, sadece cilt konusunda değil, zihinsel gelişim konusunda da fayda sağlar. Düzenli ve yeterli yağlı balık tüketimi, zihinsel yaşlanmanın önüne geçer.

Antioksidan Alımınızı Artırın

Yaşlandıkça, vücudun antioksidan üretimi azalır ve doğal olarak, zararlı serbest radikallerin seviyesi yükselir. Antioksidan bakımından zengin gıdalar tüketmek, vücut ve beyindeki yaşlanma süreçlerini yavaşlatabilir. Özellikle yaban mersini ve ıspanak gibi faydalı yiyecekler, antioksidan bakımından yoğundur. Antioksidan, A, C ve E vitamini, vücudu serbest radikallere karşı en iyi şekilde korur. Bu nedenle her gün düzenli olarak meyve ve sebze tüketmelisiniz. Özellikle A vitamini, beta-karoten bakımından zengin olduğundan, cildinizi güçlü ve sağlıklı tutar. Havuç, tatlı patates, kabak ve kavun gibi besinler en iyi A vitamini kaynağı arasında sayılır.

Daha Fazla Cinsel İlişki

Düzenli cinsel yaşam, sizi genç tutmak konusunda etkili olabilir. Cinsel ilişki, duygusal yakınlığı geliştirir, ruhsal açıdan rahatlatır, stresi azaltır ve sizi rahat hissettirebilir. Yapılan araştırmalara göre; bir kişinin cinsel yaşamı ne kadar aktif ve tatmin edici olursa, sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürme ihtimali o kadar artar.

Kalorisi Düşük Yiyecekler Tüketin

Muhtemelen bunu duymaktan pek memnun olmayacaksınız, ancak son araştırmalar, kalori alımını azaltmanın, diyabet, tıkanmış arterler, kalp krizi ve felçler de dahil olmak üzere yaşlanma ile ilgili tüm riskleri etkilediğini göstermektedir. Günlük kalori alımının düşük olduğu kişilerde, kalp kası esnekliği, kan basıncı ve inflamatuar belirteçler de normal seviyelerde olur. Bu nedenle, genç kalmak için yapılması gerekenler arasında bulunan en önemli maddelerden biri de kalorisi düşük olan sağlıklı yiyecekler tüketmektir. Bu yiyeceklere örnek olarak zeytinyağı, sebzeler, kepekli tahıllar, balık ve meyveler sayılabilir.

Kendinize İnanın

Gençlik iksiri olarak sayılan bir başka madde ise öz yeterliliktir. Uzun süre genç kalmak için fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak aktif olmanın yanı sıra, öz yeterlilik de yüksek olmalıdır. Öz yeterlilik, öz inanç ve güvenin bir karışımıdır. Yüksek öz yeterliliğe sahip olan insanlar, problemlerle daha kolay başa çıkabilir, zorlukları ve başarısızlıkları profesyonelce atlatabilir. Tüm bunlar zihinsel, fiziksel ve duygusal yıpranmanın önüne geçerek, yaşlanmaya da bir nevi engel olur.

Kemiklerinizi Sağlıklı Tutun

Genç kalmanın yolları arasında sayılan bir diğer önerimiz ise kemik ve iskelet sistemine iyi bakmaktır. Yaşınız ilerledikçe kemik yoğunluğunda azalma olabilir. Bu nedenle kemiklerinizi güçlü tutacak yiyecekler ve içecekler tercih etmeli, düzenli kalsiyum alımına dikkat etmelisiniz. Ek olarak; spor yaparken ağırlık antrenmanını ihmal etmemelisiniz. Böylece bağ dokularınızı ve kaslarınızı sağlıklı tutarken, kemik erimesinin de önüne geçmiş olursunuz.

Tüm Cilt Tipleri İçin Güzellik Sırları

 

Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz 👇

Exit mobile version