Site icon Online Güzellik Blog

Çalışan Kadınlar İçin Pratik Stil Önerileri

Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre, çalışan kadınların yarısından fazlası her gün işe giderken ne giyeceğini bilmiyor. Kulağa korkunç gelse de, ilk cümleyi okuduğunuzda siz de kendinizi bu büyük kitleye katmış olabilirsiniz. Kendinizi yalnız hissetmeyin, dünyadaki çalışan kadınların yarısından fazlası sizinle aynı dertten muzdarip.

Sabah çalan alarmla, evden çıktığınız an arasında kalan sürede yapacak çok iş var. Belki biraz kahvaltı, belki birkaç ufak ev işi, kişisel bakım, makyaj, giyinme… Sabah koşuşturmacası arasında, biliyoruz ki bunların hiçbirini tam tamına, dört dörtlük yapmak mümkün olmuyor. İşte tam da bu yüzden sizin için işe giderken ne giyebileceğinizle alakalı minik bir rehber hazırladık. Bu küçük tavsiyeler, sabahları kıyafet seçiminizi ve dolayısıyla hayatınızı daha kolaylaştıracak!

  1. Etek mi, pantolon mu?


    Kıyafet seçmeye önce alt gruptan başlamakta fayda var, hem çoğu kadının alt grup için seçenek sayısı genelde üst gruptan daha az olduğu için seçmesi daha kolay hem de daha sonra üst grubu alta uydurmak daha hızlı olduğu için. Peki etek mi, pantolon mu?

    Basit, casual bir pantolon her zaman daha hızlı giyinmenin anahtarıdır. Üstelik çoğu iş yeri, düz renk olduğu sürece keten pantolonları sorun etmiyor. Siyah, beyaz veya çok dikkat çekici olmayan doğal bir renkte, dar paça bir pantolon tercih etmek sizin için dakikalar kurtarabilir. Etek seçimlerinizi, üzerine bol bol bluz denemesi yapacak kadar vaktiniz olan günlere bırakın.

  2. Tunikler aslında çok pratikler!

    Bir kısmımız tunikleri çok severken, bir kısmımız “Çeşit çeşit bluzum ve tişörtüm varken neden tunik giyeyim?” diyor. Oysaki karar vermek için az zaman varken, hem yaz-kış kullanmaya uygun olduklarından hem de iş ortamında rahat hareket etmenizi sağlayıp size rahatça eğilip kalkma özgürlüğü tanıdığından tunikler tam bir hayat kurtarıcı olabiliyor. Üstelik tunikleri dar paça ve rahat bir pantolon veya taytla giyerek hem şık hem de çok rahat hissetmek mümkün. Ancak, iş ortamında desenli ve fazla renkli tuniklerden uzak durmak daha sade ve casual bir görünüm için önemli olabilir.
  3. Uzun bitişli tişörtlerinizi elbise yapın!


    Alt kısmı bacak bölgenize kadar uzayan bol, geniş ve rahat bir tişörtü, transparan olmayan koyu renk bir külotlu çorapla kombinleyin. Dünyanın en rahat elbisesi bu olsa gerek! Alışveriş yaparken üzerinizde absürt durmayan, geniş kesim tişörtleri veya beğendiğiniz bir tişörtün birkaç beden büyüğünü tercih ederek uygun fiyata elbise giymiş gibi görünmek, bir de şık ve rahat hissetmek mümkün! Üstelik tişört elbiseler gardrop önünde karar vermeye çalışırken seçmesi ve giymesi oldukça hızlı bir alternatif.

  4. Tişört ve gömlek ikilisi sadece erkeklere yakışmaz!

    Basic bir tişört üzerine önünü açık bırakarak düz renk bir gömlek giymek, sadece erkeklerin hem şık, hem cool hem de rahat olmak için kaçtıkları bir yol değil.
    Vücudunuzu saran, tam oturan, geniş yakalı bir tişört seçip üzerine uygun renkte bol ve rahat bir gömlek geçirerek günün en cool ve şık çalışanı olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken altına uygun renkte fit bir pantolon uydurmak.

  5. Gösterişli yakalar aksesuar yerine geçer!

    Gardrop önünde dakikalar içinde seçim yapmaya çalışırken, bir de aksesuar seçmeye çalışmak ölüm gibi gelebilir. Bunun yerine kabarık, katlanan veya desenli yakası olan kazak ve bluzlar tercih edin. Yaka kısmı kendiliğinden dikkat çeken bluz ve kazaklarla kolye ve küpe ihtiyacı ortadan büyük oranda kalkar.

  6. Basit bir iş makyajıyla görünümünüzü tamamlayın.

    Dış görünüşünüzü ve stilinizi, sadece giyiminiz değil, makyajınız da etkiler. Bu nedenle her gün beş dakika ayırarak basit de olsa giyiminizle uyumlu bir makyaj yapmanız, stilinizi tamamlamanız için önemli.

    Bunun için, buraya tıklayarak çalışan kadınlar için 5 dakikada hayat kurtaran makyaj rehberimizi de okuyabilirsiniz.

Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet. 

Çalışan bir kadın olarak işe giderken giymek üzere nasıl kıyafetler tercih ettiğinizi bir yorum bırakarak dünyayla paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version