Site icon Online Güzellik Blog

Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?

Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?

Yaz makyajı, mevsim ne olursa olsun bakımlı olmayı sevenler için en çetrefilli konulardan bir tanesi. Yaz mevsiminde cildimize sürdüğümüz her şeyin sıcak havalarda eriyip gitmesi ise bizi makyajdan soğutmamalı. “Yaz makyajı nasıl olmalı?” sorusuna cevap verdiğimiz yazımızda ihtiyacınız olan bütün ipuçlarını bulabilirsiniz.

Mevsim fark etmeksizin, bütün makyajlara başlamadan önce etkili bir cilt bakım rutini uygulanmalı. Cildin makyaj öncesinde temizlenmesi ve nemlendirilmesi, makyajın cildinize daha kolay tutunmasını ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Ancak konu yaz makyajı olduğunda, cilt bakım rutinimizin de güncellenmeye ihtiyacı oluyor.

Yaz Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaja başlamadan önce cildimizi uygun bir peeling ile ölü derilerden arındırmamız gerektiği konusunda bütün makyaj uzmanları hemfikir. Peelingin ardından ilk adım ise mutlaka cilt tipimize uyan bir güneş kremi kullanmak. Ten makyajımızın ise yaz sıcaklarına dayanabilmesi için oldukça hafif olması gerekiyor. Fondöten kullanmadan, yalnızca hafif bir kapatıcı ile ciltteki kusurları kapatmak ve gerekirse renkli bir nemlendirici ile cilt tonunu eşitlemek mümkün.

Bu mevsimde makyajımızı daha kalıcı hale getirmek için en önemli yaz makyajı tüyosu ise ten ürünlerini sentetik fırçalar kullanarak uygalamak! Buffing denen fırça türleri ile uygulandığında ürünler cilt tarafından çok daha kolay emiliyor ve yağlı görünümün önüne geçilebiliyor. Elbette yaz sıcağında eriyen ya da dağılan yalnızca ten makyajımız olmuyor. Göz makyajı trendlerini takip ederken maskara ve eyeliner gibi ürünlerin de waterproof (suya dayanıklı) versiyonlarını tercih etmemiz bu noktada oldukça önemli.

2020 Yaz Makyajı Trendleri

 

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Size en yakın güzellik noktalarını keşfedin >

Exit mobile version