Site icon Online Güzellik Blog

Yağlı Ciltler İçin 4 Adımda Cilt Bakımı

Yağlı Ciltler İçin 4 Adımda Cilt Bakımı

Özel ve hassas bir bakım gerektiren cilt tiplerinin başında ne yazık ki yağlı ciltler geliyor. Diğer cilt tiplerinde kolayca çözülebilen parlama ya da akne gibi sorunlar da yağlı ciltler için daha fazla mücadele gerektiriyor. İyi haber ise doğru bir cilt bakım rutini uygulandığında bu problemlerden kurtulmak mümkün!

Güzellik uzmanlarına göre sabah ve akşam uygulayabileceğiniz ve dört adımdan oluşan basit bir cilt bakım rutini oluşturarak cildinizi sağlıklı, temiz ve mat tutmanız oldukça kolay. Aşağıda sıraladığımız adımları uygularken ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, temizleyici ve nemlendirici gibi ürünleri seçerken cilt tipinize uygun cilt bakım ürünleri tercih etmeniz.

Adım 1: Sabah ve Akşam Cilt Temizliği

Cilt tipiniz ne olursa olsun, her cilt bakım rutinin en önemli aşaması cildimizi derinlemesine temizlemektir. Uzmanlara göre yağlı cilt tipleri daha yoğun bir temizlemeyi tolere edebilecek potansiyele sahip. Genellikle hepimiz yüzümüzü sabah ve akşam yıkasak da, yağlı ciltler için sabahları uygulanan cilt temizliği çok daha önemli.

Sabah uyandığımızda önceki gece uyguladığımız cilt bakım rutinimiz dolayısıyla cildimizin zaten temiz olduğunu düşünebiliriz. Ancak özellikle yağlı ciltler, gece boyunca yağ üretmeye ve deri hücrelerini parçalamaya devam eder. Bu yüzden cilt, peeling etkili bir temizleme jeli ile hem sabah hem de akşam derinlemesine temizlenmelidir.

Adım 2: Tonik Kullanmak

Cildimizi her türlü makyaj, kir ve yağdan arındırdıktan sonra ilk yapmamız gereken şey mümkünse salicylic acid, glycolic acid ya da lactic acid içeren peeling etkili bir tonik kullanmak. Diğer cilt tiplerine göre daha açık gözeneklere sahip ve yüksek oranda yağ salgılayan yağlı ciltler için alkol içeren tonikler de bir seçenek olabilir.

Tonik uygularken dikkat edilmesi gereken nokta, toniği mutlaka yumuşak bir pamuk ile uygulamak ve cilde çok fazla baskı uygulamamak. Pek çok cilt bakımı markası her cilt tipine uygun tonik üretiyor olsa da, daha doğal bir seçenek olarak yeşil çay ve gül suyu da değerlendirilebilir.

Adım 3: Cilt Tedavisi

Yağlı ciltler için oluşturulan cilt bakım rutininde kişiden kişiye en fazla değişiklik gösteren adım bu olsa gerek. Her cildin ihtiyacı farklı olsa da cilt bakımı uzmanlarına göre yağlı ciltler genel olarak akneye meyilli oldukları için benzoyl peroxide içeren ürünlerden faydalanabilirler. Ayrıca gece uygulanan retinol ürünleri de gözeneklerin temiz tutulmasına ve cildin sağlıklı bir ışıltıya erişmesine yardımcı olabilir.

Yağlı cilde sahip kişiler bu durumdan çok şikayetçi olsa da, uzmanlara göre yağlı cildin avantajları da mevcut. Yağlı ciltler için güneş lekesi ve kırışıklık gibi risklerin çok düşük olduğunu söyleyen uzmanlar, bu cilt tipine sahip olan insanların aslında bu açıdan şanslı olduklarını savunuyor.

Adım 4: Sabah ve Akşam Nemlendirme

Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz, cildinizi nemlendirmek cilt bakım rutininizin en önemli adımlarından birini oluşturur. Halk arasında yağlı ciltlerin nemlendirici kullanmaması gerektiğine yönelik yanlış bir inanç bulunsa da, bu hiç de doğru değildir. Bütün cilt tiplerinin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise cilt tipine uygun bir nemlendirici seçmektir.

Yağlı ciltler için nemlendirici seçilirken aşağıdaki üç özelliği rehber olarak alabilirsiniz:

Akneye meyilli ciltler için formüle edilen tüm nemlendiriciler bu özellikleri taşıdığından, yağlı ciltler için nemlendirici olarak kullanılabilir. Bu nemlendiricilerin en önemli avantajı ise yine yağlı ciltlere özgü parlama sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olmalarıdır.

Tüm Cilt Tipleri İçin Güzellik Sırları

Size en yakın güzellik noktalarını keşfedin >

Exit mobile version