Site icon Online Güzellik Blog

Saçlarda Göz Alıcı Renkler Ombre

Saçlarda göz alıcı renkler ombre işlemi ile mümkündür. Ombre kelimesi gölge anlamına gelen ve saçlarda da bir nevi gölge görüntüsü yaratan bir işlemdir. Ülkemizde ombre ile yurtdışında kullanımı farklıdır. Ombre; saçlarda uçların daha açık bir renk olduğu ve köklerin daha koyu olduğu saç modelleri son dönemlerde oldukça popüler bir uygulama haline gelmiştir. Saçlarınızı tamamen boyadığınızda ombre gibi doğal bir görünüm elde etmek oldukça zor olacaktır. Ombre ise saçlarınıza doğal bir hava ve ışıltı katmak için birebir bir çözümdür.

Kullanışlı bir tercih olan ombre işlemi için uygun olan merkezleri araştırmalısınız. Kaliteli bir sonuç elde etmek için bu işi uzman kişilere bırakmanız faydalı olacaktır.

Her saça ombre yapılır mı?

Uzun ya da kısa her türlü saçınıza uygun bir şekilde ombre işlemi yapılmaktadır. Uygulamanın süresi ve kullanılacak teknikler saç boyunuza göre değişebilir. Bunların haricinde istediğiniz zaman saçınız için ombre tercihiniz olabilir. Renkleri de isteğinize göre belirleyebilirsiniz. 2000’li yıllarda klasik renkler ile ombre yapılırken, son senelerde yeşil, mavi, kırmızı gibi renklerle de ombre seçenekleri arasında yer almaktadır.

Ombre işlemi saça zarar verir mi?

Ombre haricinde saçlarınıza boyama işlemi yapıyorsanız pek bir şey değişmeyecektir. İki işlemde de kullanılan malzemeler aynı boyalar olduğu için aralarında çok fark yoktur. Ancak saçınız hiçbir işlem görmemiş ise bu durum değişecektir. Her boya işleminden sonra saçlar bir miktar zarar görmektedir. Yapmanız gereken ise saçlarınızın ombreli yani boyalı olduğunu düşünerek ona göre bakım yapmanızdır. Bakım sürecini işlemsiz bir saça göre daha da fazla yapmanız gerekebilir.

Ombre seçeneğinin en az zarar veren hali; işlemsiz saçınıza yaptıracağınız işlem olacaktır. Ancak kısa süre içinde boyama işlemi ardından da ombre uygulaması yaptırdığınızda zararı artırabilirsiniz. Bu nedenle uzman kişinin önerdiği zaman aralıklarında boyama ve ombre yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Ombre sonrasında saç bakımı nasıl yapılır?

Ombre uygulaması ile normal bir boyama işlemi arasında pek bir fark yoktur. Boyalı saçınıza gösterdiğiniz özeni aynı şekilde ombreli saçınıza da göstermeniz gerekmektedir. Her yıkamadan sonra saçlarınızı boyaya özel kremler ile yumuşatabilirsiniz. Normalde saçlarınıza yaptığınız maskeleri de ombre sonrasında kullanabilirsiniz.

Yaz mevsiminin yaklaşması ile tatil planlarını yapmaya başladığınız zaman vücudunuzda bulunan tüyler sizin için sorun teşkil edebiliyor. Ağda gibi acı veren bir işlem ya da jilet gibi ciltte tahribi yüksek olan bir seçenekten ziyade lazer epilasyon işlemi birden fazla kadın ve erkeğin ilk tercihi olmaktadır. Lazer epilasyon işlemi akıllara geldiğinde özellikle yaz ve bahar aylarında bu işlemin zor olduğu gibi bir algı vardır. Ancak lazer epilasyon tüm bu algının aksine her mevsimde dikkatli olduğunuz sürece rahat bir şekilde uygulanabilen bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Uygulaması

Lazer epilasyon uygulaması; kıl köklerinde melanin adındaki renkli pigmenti tanıdıktan sonra ısı enerjisine dönüştürüp tüylerin köklerinden tahrip edilmesidir. Bu şekilde devam eden seanslar bittiğinde tüylerinizden uzun süreli bir şekilde kurtulmuş olacaksınız.

Öncelikle bu işlemi yaptırmanız için ergenlik dönemini atlatmanız ve hormonlarınızın o süreçteki dengesizlikten kurtulmuş olması gerekmektedir. Yaş şartını geçtikten sonra ise kendinize uzman kişilerin bulunduğu bir merkez seçmeniz gerekmektedir. Her insanın kıl köklerine ve cilt yapısına göre pek çok farklı lazer cihazı bulunmaktadır. Bu sebep ile lazere karar verdikten sonra en uygun cihazı da araştırmanız gerekmektedir. Tüm bu karmaşık gibi görünen önemli kriterlere uzman biri karar vermeli ve sizi en doğru seçeneğe yönlendirmelidir.

Lazere karar verdiğinizde ise işlemden önce yaklaşık 4 hafta gibi bir süre kıl köklerinizi yıpratacak ağda gibi uygulamalar yapmamanız gerekmektedir. Tüm lazer uygulamasından önce işlemin yapılacağı bölge uygulayan uzman kişi tarafından temizlenir. Bir sonraki işlem ise lazerin yapılacağı bölgede bulunan tüylerin kısaltılması olacaktır. Kısaltmanın ardından ise lazer cihazı ile tarama işlemi yapılmaktadır.

Baharda Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Güneş kremleri ve benzeri ürünler sayesinde bahar mevsiminde lazer epilasyon işlemi rahat bir şekilde uygulanabilmektedir. Üstelik sadece bahar mevsiminde değil yaz, kış bu işlemi uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken güneş ışınlarının yoğun ve yakıcı olduğu yaz ya da bahar mevsimi dönemlerinde güneş kremleri gibi ürünlerden yardım almanız olacaktır. Tüm önlemlerinizi aldığınızda yıl içinde her dönem rahat bir şekilde lazer epilasyon işlemi uygulanabilmektedir.

Siz yakın ombre uygulaması yapan işletmeleri keşfetmek için Tıklayın

Exit mobile version