Site icon Online Güzellik Blog

Kıvırcık Saç Bakımı Hakkında İpuçları

kıvırcık saç bakımı

Kıvırcık saçın bakımı her ne kadar zor olsa da doğru adımları uyguladığınızda buna değiyor! Genelden farklı olmak güzel ama sağlıklı ve bakımlı görünmek için biraz daha fazla çaba harcanması gerekiyor. Hele ki kıvırcık sarı saç, yeni doğmuş bir bebek gibi ilgi ve sevgi ister. Sarı saç başta olmak üzere tüm kıvırcık saçlarda buklelerin görünümü, yönü ve saçların duruşu direkt göze batıyor. Kıvırcık saçlarınızın cansız duruşundan sıkılmış olabilirsiniz, buklelerinize şekil vermekte zorlanabilirsiniz ya da saçlarınız cansız ve mat görünebilir. Belki de saçlarınıza hayat verecek ve trend bir görünüm yakalamanıza yardım edecek bakım ürünleriyle henüz karşılaşmadınız… Bazı ipuçları sayesinde, saçlarınızla kavga etmeye son verebilirsiniz. Kıvırcık saç bakımında bilmeniz gereken tüm ayrıntıları açıklıyoruz.

Kıvırcık saç bakımı hakkında bilinmesi gerekenler

Tüm kıvırcık saç kesimleri özel bakım gerektirir. Saçlarınıza ne kadar iyi davranırsanız o kadar bakımlı ve güzel görünebilirsiniz. Rutin olarak, saç yapınıza uygun olan maskeler yapabilir, saç uçlarınızı kestirebilirsiniz. Kıvırcık saç bakımıyla ilgili önemli ipuçları şu şekilde:

Yıkama konusunda aşırıya kaçmayın

Kıvırcık saçlar genellikle kuru olmaya eğilimlidir. Bu yüzden saçlarınızı yıkama konusunda aşırıya kaçmamalısınız. Tabii ki saçlarınızı temiz tutmak zorundasınız ama çok fazla yıkama işlemi, saçların doğal yapısını bozabilir. Gün aşırı, kaliteli bir şampuan ile saçlarınızı köpürtüp iyice durulama yapmanızı tavsiye ederiz. Saçlarınızın kabarmaması için saç kremi kullanırsanız, buklelerinizle barış içinde yaşayabilirsiniz.

Saç diplerinizi iyice arındırın

Kıvırcık saçları şampuanlamak, saçlarınızın sağlıklı uzaması için çok önemli bir ayrıntı. Saç derinizi, yağlardan, kirlerden ve tozdan arındırdığınız zaman, daha güçlü, sağlıklı ve ışıldayan saçlara sahip olabilirsiniz. Şampuanlama sırasında kafa derinizi parmak uçlarınızla nazik şekilde ovalamalı ve temizlik işlemine konsantre olmalısınız. Eğer saç derinize sert davranırsanız, yara veya saç dökülmesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Aman dikkat!

Saçlarınıza uygun olan bakım ürünleri kullanın

Tercih ettiğiniz bakım ürünlerinin saçlarınıza uygun olmasına özen göstermelisiniz. Kıvırcık saçlar için şampuan kullanırsanız, saçlarınıza daha iyi bakmış olursunuz. Çünkü bu tarz ürünler, saçlarınızın yapısına göre özel olarak üretiliyor.

Duştan çıkınca…

Bu kısım çok önemli. Kıvırcık saçlarınızı, duş sonrasında çok iyi kuruladığınızdan emin olmalısınız. Saçlarınızdaki suyu, bir havlu yardımıyla hafifçe almalısınız. Kurulama yaptığınız havlunun da yumuşak olması gerekir. Saç kurutma makinesi ile yavaşça saçlarınızı kurutabilirsiniz. Öncesinde, doğal bir yağ ile saç uçlarınıza bakım yapmanızı tavsiye ederiz. Bu işlem, tarama ve kurutma aşamasında size kolaylık sağlar.

Saçlarınızı asla fırçalamayın

Kısa kıvırcık saç bile olsa, bu tarz saç tipinin fırçalanmaması gerekir. Sonrasında şekil alması ve bakımı zorlaşabilir. Duştan önce, saçınızı geniş dişli bir tarak ile tarayabilirsiniz ya da duş sonrasında parmaklarınızla saçlarınızı açabilirsiniz. Hayatınız boyunca tarak satın almama lüksünüz bile var! Çünkü parmaklarınız, saçlarınızı açmak için yeterli. Islak saçların kırılmaya daha fazla eğilimli olduğunu da hatırlatalım. Bu yüzden, saçlarınız ıslakken tarama işlemi yapacaksanız nazik olmalısınız.

Aşırı ısı uygulamayın

Aşırı ısı, buklelerinizin doğal görünümlerini kaybetmesine ve saçlarınızın cansız görünmesine neden olabilir. Saçlarınıza ısı uygulamanız gerekiyorsa da bunu sıkça yapmamalısınız. Saç şekillendirme aletleri kullanıyorsanız, cihazları orta ısıda çalıştırmanızı öneririz. Saçlarınızın tümüne eşit ısı uygulayıp, sonrasında buklelerinizi doğru yöne dağıtmayı da ihmal etmemelisiniz.

Kıvırcık saç bakımında kullanılan ev yapımı maskeler

Saçlarınıza bakım yapmak ve beslemek için ev yapımı maskelerden faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki tarifler işinize yarayabilir.

Zeytinyağlı saç maskesi

Saçlarınız nemsiz ve kuru ise zeytinyağlı maske tam size göre! Bal ve zeytinyağının karışımı, saçlarınızı derinlemesine beslerken, aynı zamanda kırılmaları da önleyecek ve saç derinizi sağlıklı tutacaktır. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı balı bir kapta karıştırın. Saç uçlarınıza ve saç derinize maskeyi uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra maskeyi saçlarınızdan arındırabilirsiniz.

Muzlu saç maskesi

Buklelerinizin harika görünmesini sağlayacak olan muzlu maskeyi, kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu saç maskesi, nemi saçlarınızda hapseder ve saçlarınıza parlaklık verir. Ayrıca saç derinizdeki ölü cilt hücrelerinizden de kurtulmanızı sağlar. 1 adet muz ve 3 yemek kaşığı yoğurdu blender ile çırpın. Elde ettiğiniz muzlu maske karışımını, saçlarınızın tamamına uygulayın. 20 dakika bekleyin ve sonra saçlarınızı iyice yıkayın.

 

Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet > 

 

Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz 👇

Exit mobile version