Site icon Online Güzellik Blog

Doğal Yöntemlerle Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Yöntemlerle Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Güzellik, makyaj ve kişisel bakım meraklıları artık bilindiği gibi son yıllarda temiz içerikli kozmetik ürünlere yöneliyorlar. Ancak temiz içerikli ürünler, sıradan ürünlere göre daha pahalı veya ulaşması zor olabiliyor. Bu yüzden birçok kişisel bakım gurusu, artık kendi kozmetiğini kendisi yapıyor.

Biz de sizin için, tüm cilt tiplerine uygun, evde doğal yöntemlerle nasıl cilt temizliği yapılabileceğini araştırdık. İşte evde doğal cilt temizliği için basit yöntemler!

  1. Normal ve kuru ciltler için kesilmiş süt ve ballı temizleyici

    Evde kaynatmak için aldığınız süt eğer kesilirse üzülmeyin. Hemen 2 tatlı kaşığı kesilmiş süte bir kâsede 1 tatlı kaşığı da organik çiçek balı ekleyip karıştırın ve bu tatlı karışımı yüzünüze sürün. Cildi çok kuru olanlar karışıma bir tatlı kaşığı zeytin yağı da ekleyebilirler. Karışımı yüzünüzde 3 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Ardından sıradan rutininizde yaptığınız gibi, temizlenmiş cilt üstüne tonik ve nemlendirici uygulayarak devam edebilirsiniz.

  2. Yağlı ciltler için akne karşıtı çilekli ve yoğurtlu temizleyici

    2 adet taze çileği ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu blender’dan geçirerek püre haline getirin. Püreyi blender’dan alıp yüzünüze sürün ve nazikçe masaj uygulayın. Yaklaşık yedi dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu karışım yüzünüzdeki fazla yağı ve akne sebebi olan kiri tamamen temizleyecektir. Her gün düzenli tekrarlayarak kısa vadede aknelerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.

  3. Hassas ve yağlı ciltler için süt ve ballı temizleyici

    Eğer yağlı fakat hassas bir cildiniz varsa bu karışım tam size göre. 2 tatlı kaşığı çiğ sütü, 1 tatlı kaşığı balla karıştırıp yüzünüze masaj yaparak sürün. Yaklaşık üç dakika sonra sıcağa yakın ılık suyla durulayın. Bu karışım, cildinizdeki fazla yağı temizleyecek ve hassas cildinize yumuşak bir losyon etkisi de gösterecek.

  4. Çok yağlı ciltler için ananaslı temizleyici.

    2 tatlı kaşığı taze sıkılmış ananas suyuna 1 tatlı kaşığı da taze sıkma limon suyu ekleyip çırpın. Ardından 1 tatlı kaşığı kabartma tozu da ekleyip karıştırarak koyu kıvamlı bir macun haline getirin. Parçalar halinde alıp yüzünüzün tamamına masaj yaparak sürün. Beş dakika kadar beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Hassas olmayan, çok yağlı ciltler için oldukça etkili bir doğal temizleyicidir.

  5. Karma ciltler için domatesli temizleyici

    2 tatlı kaşığı domates püresine bir tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı süt ekleyin. İyice karıştırıp masaj yaparak yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekletip soğuk suyla durulayın.

Bu beş muhteşem doğal cilt temizleme yöntemini düzenli kullanarak kimyasallardan uzak ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.     

Yöntemleri uyguladıktan sonra deneyimlerinizi bir yorum bırakarak paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version