Site icon Online Güzellik Blog

Doğal Deodorant Nasıl Yapılır? Evde Deodorant Yapımı

Kozmetik ürünler on yıllar önce marketlerde bile satılarak her eve girmeye başladığında, içlerindeki binbir türlü zararlı kimyasaldan pek azımız haberdardık. Neyse ki yıllar içinde kozmetik ürünlerin sanılan kadar masum olmadığına dair farkındalık arttı ve insanlar daha doğal ve temiz içerikli kozmetik arayışına girdi.

Temiz içerikli kozmetiklerin son yıllarda popülerliği o kadar arttı ki, ünlü makyaj blogger’ları bile artık temiz içerikli ürünlere özel paylaşım yapmaya başladılar, hatta sadece temiz içerikli ürünleri konu edinen influencer’lar bile var.

Ancak temiz içerikli ürünleri araştırıp bulmak ve ulaşmak çok kolay değil. Her şeyden önce, sıradan ürünlere oranla biraz daha pahalılar ve özellikle ülkemizde henüz çok yaygınlaşmadılar. Hal böyle olunca, bir sürü temiz içerikli ürün meraklısı, ürünlerin en azından bir kısmını evde yapıp yapamayacağını araştırmaya başladı.

Biz de temiz içerikli kozmetik meraklıları için, evde doğal deodorant yapımını araştırdık. İşte evde doğal deodorant yapmak için harika bir tarif!

Doğal Deodorant Yapımı İçin Malzemeler:

Doğal Deodorant Yapımı

Hindistan cevizi yağını, shea yağını ve balmumunu benmari usulü eritmekle işe başlamanız gerek. Bunun için orta boy derinlikte bir tencereye su doldurup suyu kaynattıktan sonra, üç malzemeyi sıcağa dayanıklı bir kaseye koyup suyun içine bırakın. Kase kısık ateşte kaynamakta olan suyun üstünde yüzerken yavaşça karıştırarak balmumu eriyene kadar bekleyin. Balmumu tamamen eriyip sıvı bir hal aldığında kasedeki malzemeleri iyice karıştırın ve iyice karıştığına emin olduktan sonra kaseyi sıcak sudan çıkartıp bir kenarda bir dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından kaseye kalan malzemeleri ölçülerine göre sırayla ekleyin ve çok iyi karıştırın.

Karışım hala biraz sıcakken ve balmumu hala sıvıyken karışımı dökebileceğiniz bir kalıp bulmanız gerekiyor. Bunun için boş bir deodorant kabını veya küçük silikon bir muffin kek kalıbını kullanabilirsiniz. Sıvı karışımı fazla bekletmeden bir kalıba döküp 3-4 saat bir kenarda soğumaya bıraktıktan sonra artık ev yapımı doğal bir deodorant sahibisiniz. Soğuyan ve tekrar katılaşan balmumu sayesinde sıcak yaz aylarında dahi deodorantınız erimeden düzgün bir formda kalabilecek.

Ev yapımı doğal deodorantınızı yaklaşık iki hafta boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz, ancak 3-6 aya kadar dayanmasını istiyorsanız kapandıktan sonra hava almayan vakumlu kapaklı cam bir kavanozda saklamanız gerekecek. Kavanozdan bir çay kaşığı yardımıyla fındık tanesi büyüklüğünde bir parça alıp, parmağınızla koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Yaz aylarında gün boyu tam koruma için, fındık tanesinden daha az kullanmamanız öneriliyor.

Sana en yakın en ve iyi noktaları keşfet.

Evde deodorant yapımıyla ilgili deneyimlerinizi bir yorum bırakarak tüm dünyayla paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version