Site icon Online Güzellik Blog

Cilt Bakımında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Cilt Bakımında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Herkes sağlıklı, ilgi çekici ve güzel bir cilde sahip olmak ister. Bu nedenle de yüzünüzü temiz tutmanız gerekir. Fakat her ne kadar fazla özen göstersek bile yüz temizleme rutini esnasında çeşitli hatalar yapabiliyoruz. Bundan böyle cilt bakımında yapılan hataları yapmamak için yazımızı okuyabilirsiniz. İşte, cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar

Cildi Çok Yıkamak

Cilt bakımında yapılan hatalar söz konusu olduğunda cildi sıkama sıklığı çoğu insan için geçerlidir. Şayet aklınıza her geldiği an yüzünüzü yıkarsanız, yüzünüzün doğal yağ dengesi bir süre sonra bozulur. Bu denge bozulduğunda ise cilt tahriş olmaya başlar. Bu nedenle yüzünüzü sık sık yıkamayın. Gerektiği kadar yıkayın. Cildinize gereken değeri verin.

Çok Fazla Peeling Yapmak

Aşırı Peeling yapmak da cilt bakım yanlışları arasında yer alır. Peeling yöntemi, ciltte yer alan ölü derileri soymaya yardımcı olan bir bakım yöntemi olarak lanse edilebilir. Bu yöntemi haftada iki defadan daha çok uygulamayın. Aksi takdirde cildiniz tahriş olur. Abartmamak gerekiyor diye düşünüyoruz.

Sıcak Su Kullanımı

Yıkama eylemi, elbette cildin ihtiyaçları arasındadır. Fakat yüzünüzü yıkarken kullandığınız suyun sıcaklığı çok önemli. Şayet gözeneklerinizin daha rahat bir şekilde açılması için aşırı derecede sıcak su kullanıyorsanız bu büyük bir hata oluyor. Aşırı derecede sıcak olan su cildin yağ dengesini bozar. Bu nedenle de cilt bariyerine çeşitli türde zararlar verebilir. Cildinizin sağlıklı olması için ılık su kullanmanız gerekir.

Havluyla Yüzü Silmek

Cildimize yaptığımız yanlışlar arasında havluyla yüzü silmek de var. Yüzünüzü yıkama işleminin ardından hemen sonra bir havlu ile kurulama yapıyorsanız, bu da hatadır. Yüzünüzü her zaman kâğıt bir havluyla cildinizi ovmadan kurulayın. Böylece daha ferah bir his alacaksınız. Buna her zaman dikkat etmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde baş belası sivilcelerle mücadele edebilirsiniz. Aman dikkat edin deriz!

Nemlendirici Ürünü Yanlış Kullanmak

Cildinizi tamamen temizlediniz. Ardından hava alması açısından biraz bekleyip nemlendirici kremi hemen sürmediniz. İşte bu başlı başına yanlış bir hareket olacaktır. Nemlendirici kremin daha iyi yayılması için yüz temizliği akabinde hemen cildinize uygulamanız gerekir. 

Yüzü İyice Durulamama Hatası

Cilt bakımında yapılan hatalar listesinde bir diğeri de yüzü iyi bir şekilde durulamamak yer alıyor. Cildinizi iyi bir hale getirmek için kullandıklarınızı iyice durulamazsanız bu ürünler gözeneklerinizi tıkayarak cildinizde hasar oluşturur. Yüzünüzü yıkarken durulamak için ayırmakta olduğunuz ek zamandan feragat etmeyin. Yüz yıkama rutininiz bu şekilde daha iyi hale gelecek.

Sivilceleri Patlatmak

Hepimiz yaptık! Ancak dermatologlar sivilcelerin patlatılmaması gerektiğini savunur. Sivilceleri sıkmak, bakterileri ve irini cildin daha derinlerine itebilir. Bu da cildin delinmesi, kızarıklık veya şişme gibi ciltte travmaya neden olabilir. Aynı zamanda kabuklara yol açabilir, bu da sizde sivilce izleri veya yara izleri bırakabilir. Bunun yerine derinin derinliklerinde bulunan kistik sivilcelerin bir dermatolog tarafından tedavi edilmesi gerekir. 

Cilt Bakım Rutinini Sık Sık Değiştirmek

İyi görünmeyen bir cilde sahip olmak sinir bozucudur. Ancak, sürekli olarak yeni ürünler aramak ve farklı cilt bakım rutinleri denemek, cilt üzerinde olumsuz bir etki bırakabilir. Bu nedenle, bir cilt bakım rutininden olumlu sonuçlar almak için en az 6-8 hafta buna devam etmeniz gerekir. Bir ürünü altı hafta kullandıktan sonra hala bir fark görmüyorsanız, daha iyi bir çözüm bulmak için dermatoloğunuza başvurmalısınız.

Güneş Koruyucu Kullanmamak

Cildinize iyi bakmak, pürüzsüz görünmesini sağlamak ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına karşı koruma elde etmek için güneş kremi kullanmalısınız. Üstelik, güneş kremini yalnızca belirli bölgelere değil, vücudunuzun görünen tüm kısımlarına uygulamanız gerek. 

Boyun Kısmını Unutmak

Boyun bakımını aksatmak da cilt bakım yanlışları arasındadır. Birçok insan için cilt bakımı rutini çenede biter. Bu oldukça büyük bir yanlıştır. Boyun, yüze göre daha ince, daha hassas bir cilttir ve bu sebeple cilt bakımı konusunda özel bir ilgi gerektirir.  

Yanlış Ürün Seçimi

Cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar listemiz devam ediyor. Cilt tipinize uygun olmayan bir ürün seçmeniz sizi kötü bir cilt sahibi yapar. Farklı markaların ürünlerini kullanmayın. Her ürünü tek bir markadan seçmeye özen gösterin. Kalitesiz ürünlerden ise her zaman için uzak durmanızı öneririz. Çünkü bu tür durumlar ciddi cilt hastalıklarına da kapı açar. Cildinizi sevin, onu koruyun!

Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet >

Exit mobile version