Site icon Online Güzellik Blog

Cildinizi Yaza Hazırlayın [ Dev Rehber ]

cildinizi-yaza-hazirlayin

Cildinizi Yaza Hazırlayın [ Dev Rehber ]

Cilt sağlığı ve bakımı oldukça önemli bir konudur. Cilt bakımı nasıl yapılır sorusuda sıklıkla karşılaşılan bir sorudur. Düzenli yapılan bir cilt bakımı rutinin olmasının yanı sıra dönem dönem değişen bakımlar bulunmaktadır. Kışın soğuğundan çıkıp yavaş yavaş yaza hazırlanır iken cildinizi yaza hazırlayabilirsiniz. Soğuk havalarda ciltler zarar görebiliyor ve yorulabiliyor.

Tüketilen gıdalar ve beslenme düzeni gibi birçok durumda ciltlerde etkili olmaktadır. Elbette herkes pürüzsüz ve ışıldayan bir cilde sahip olmak ister. Bunun için yapılması gerekenler ise oldukça basittir. Öncelikle yapılması gereken düzenli olarak günlük bakım rutininizi uygulamak olacaktır.

Evde Sırasıyla Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Günlük cilt bakımı bireylerin hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Düzenli olarak cilt bakımı yapmanın birçok faydası bulunuyor. Günlük cilt bakımı sırası:

Bu uygulamalar düzenli olarak yapıldığı takdirde ciltte gözle görülür değişikler gözlemlenecektir.

1.     Cilt Temizliği

Cildinizi yaza hazırlamak için yapmanız gereken en önemli adım şüphesiz yüz temizliği olacaktır. Kış aylarında soğuğun etkisi ve beslenme düzeni ile cilt soluk ve kurumuş bir hal alıyor. Bu yüzden yaza girerken cilt temizliğini en iyi şekilde yapmak faydalı olacaktır. Cildinizin temizliği için satılan ürünleri kullanabileceğiniz gibi daha doğal yollara da yönelebilirsiniz. Evde cilt temizliği:

Bu ürünleri kullanacağınız zaman alerjiniz olup olmadığını göz önünde bulundurarak kullanmalısınız.

2.     Tonik Kullanımı

Cilt temizliği yapıldıktan sonra diğer bir adım ise yüzünüze tonik uygulaması yapmak olacaktır. Satılan birçok tonik ürününü satın alarak bu işlemi yapmanız mümkün olacaktır. Ancak evde de tonik yapmanın bazı yolları vardır. Evde tonik için kullanılabilecek ürünler:

3.     Serum Uygulaması

Cildinizi temizledikten sonra ve tonik uygulamasını yaptıktan sonra krem sürme işlemine geçmeden önce yüzünüze serum yapmanın faydası göreceksiniz.

Haftalık Cilt Bakımı

Yaza hazırlanırken cilt bakımına diğer zamanlarda olduğundan daha fazla önem verilmelidir. Çünkü kış mevsiminden çıkıldığı için cilt oldukça yorgun ve solgun olacaktır. Bahar iyi bir cilt ile girmek ise tamamen sizin elinizde olacaktır. Haftalık cilt bakımı:

Günlük bakımlarınızın yanı sıra haftalık olarak bu uygulamaları yapmanız cildinize iyi gelecektir.

Cilt Bakımı Faydaları

Cilt bakımı yapmak elbette her dönem oldukça faydalı bir işlemdir. Ancak kış mevsiminden çıkıp yaza hazırlanırken daha önemli bir hal alıyor. Düzenli olarak cilt bakımı faydaları:

Düzenli olarak cilt bakımı yapmak yüzünüzün yaşlanmasını geciktirir. Özellikle 25 yaşlarında başlanan cilt bakımının faydası ilerleyen yaşlarda mutlaka görülecektir.

Pırıl Pırıl Bir Cilde Kavuşun

Cilt bakımı fiyatları kimi zaman oldukça yüksek olabiliyor. Bu yüzden evde cilt bakımı yapmanın her zaman faydası görülmektedir.

Cilt bakımında vazgeçilmez adımlar bulunuyor. Bu adımları devamlı olarak yapmak ise cildinizi pırıl pırıl bir hale getirecektir. Cildinizi temizlemek, tonik yapmak ve peeling uygulamak yüzünüzdeki atık derilerden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Böylelikle cildiniz kendisini yenileyecek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor. Aynı zamanda toniklerin doğru kullanımı ile cilt beslenir ve sıkılaşır.

Mağazalarda ve internet üzerinde rahatlıkla bulabileceğiniz birçok cilt bakım ürünleri bulunuyor. Ancak kimi zaman bu ürünler için harcama yapılmak istenmeyebiliyor. Evde doğal yollar ile yapılabilecek birçok ürünle de cildinizi her zaman diri tutabilirsiniz.

Evdeki Malzemeler İle Cilt Bakımı

Bakım ürünlerine tonlarca harcama yapmak istemeyebilirsiniz. Evde kolaylık ile hazırlayarak bakım yapabileceğiniz ürünler bulunuyor.

·       Yaş Maya Maskesi

Yaş maya yüze uygulandığı takdirde cildinizi gerer ve kırışıklıklar için çok faydalıdır. Bunun yanı sıra lekelerin rengini açarak sivilce izlerine de oldukça iyi gelir.

·       Yumurta Akı

Yumurta akını beyazından ayırdıktan sonra çatal yardımı ile köpürene kadar çırpınız. Daha sonra yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekletmelisiniz. Yumurta maskesi cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları açar.

Cildinizi Her Zaman Canlı Tutun

Evde düzenli olarak yapacak olduğunuz cilt bakımları ile cildinizi her zaman canlı tutmanız mümkün. Devamlı olarak cilt bakımı yapmanın ilerleyen yaşlarda etkisi çok fazla görülmektedir. Elbette cilt bakımını düzenli olarak yaptığınız takdirde faydasını yakın zamanda görmeye başlayacaksınız.

 

Sana en yakın güzellik noktalarını keşfet

Cilt Bakımı Yanlışları ve Doğruları

Exit mobile version