Site icon Online Güzellik Blog

5 Dakikada İş Kadınları İçin Hayat Kurtaran Makyaj

Sabahın erken saatlerinde çalan alarmı kafasına vura vura susturan, önceki günün ve hayatın yorgunluğunu henüz atamamışken yeni bir sabaha uyanmak zorunda kalan sevgili iş kadınları için, kendini toparlayarak evden çıkmak hiç de kolay bir iş değildir. Ne yazık ki her sabah, “Günaydın günışığı!” diye şarkılar söyleyerek uyanmıyoruz veya evden çıkmadan önce kendimizden başka uyandırıp toparlamamız gereken başka küçük veya büyük insanlar da olabiliyor evde. Bazen o gün kullanmayı planladığımız çantayı ararken çok vakit kaybedebiliyor, bazen ayılmaya çalışırken gereksiz yere oyalanabiliyoruz. Ve tüm bu hengâmenin içinde bir de evden bakımlı bir yüzle çıkmak kulağa imkansız gibi gelebiliyor bazı sabahlar.

 

Bu zorlukları çok iyi bilen onlinegüzellik ekibi olarak, çalışan kadınlar için 5 dakikada yapılabilecek pratik ve stratejik bir hızlı makyaj rutini hazırladık. İşte 5 dakikalık hayat kurtaran iş makyajı!

 

  1. Cildinizi temizleyerek başlayın.

    Eğer toplamda sadece iki dakikanız varsa bile, bu iki dakikayı mutlaka cilt temizliğine ayırın. Her sabah düzenli olarak temizlenen ve bakım yapılan bir cilt zaten uzun vadede doğal ve sağlıklı bir yapıya kavuşarak fazla makyaj gerektirmeyecektir. O yüzden, beş dakikalık bu kullanışlı rutine mutlaka cilt temizliğiyle başlayın. Temizlenmiş ve bakım yapılmış bir cilt makyajsız da sağlıklı ve ışıltılı görünür, unutmayın.

    İki dakikada cilt temizliği için, cilt tipinize ve her gün kullanmaya uygun bir temizleyici jel ile yüzünüzü hızlıca yıkayın. Durulayıp mutlaka cilt tipinize uygun, ihtiyacınıza göre dengeleyici veya nemlendirici bir tonik sürün. Ardından mutlaka cildinizi hızlı emilen bir nemlendiriciyle bolca nemlendirin. Göz bölgeniz için ayrı bir göz nemlendiricisi kullanın. Bu adımda aynı zamanda dudaklarınızı da hafif renkli bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu iki dakikalık temizlik ve nemlendirme rutini, makyaj adımlarına devam edecek vaktiniz olmasa bile size yenilenmiş, temiz ve ferah hissettirmeye, yüzünüzü sağlıklı ve temiz göstermeye yetecektir.

  2. Basitçe renklendirin.

    Eğer temizlikten sonra bir dakikanız daha varsa bunu cildinizi hafifçe renklendirmeye ayırın. Bunun için, bir parmağınıza biraz BB krem, yani hafif renkli nemlendirici püskürtün ve yüzünüzün belli noktalarına sürüp parmaklarınızla hızlıca dağıtın. Renkli nemlendiriciler zaten nemlendirici krem formatında olduklarından, krem sürer gibi kolay ve hızlı uygulanabiliyorlar. Bu sayede teninizi biraz renklendirip modunuzu yükseltecek ve renk eşitsizliklerini kapatabileceksiniz. Renkli nemlendiricinin ardından parmağınıza bir parça da göz altı kapatıcısı alıp, hızlıca göz altlarınıza ve varsa sivilcelerinizin üzerine uygulayın. Bu adımda aynı zamanda dudaklarınıza basit bir renkli nemlendirici de uygulayın.

  3. Kaşlarınızı şekillendirin.

    Yüz hatlarınızın ön plana çıkması için kaşlar çok önemlidir, zaten çok renkli ve dolu dolu bir makyaj yapmaya zaman olmadığından, sıradaki bir dakikayı kaşlara ayırmak mantıklı bir adım olacak.

    Bir kaş kalemi kullanarak kaşlarınızdaki boşlukları hızlıca doldurun, çok artistik bir çalışma yapmanın yeri ve zamanı değil, o yüzden sadece boşlukları tamamlayın. Ardından kaş sabitleyici jelle kaşlarınızı tarayıp sabitleyin. Bu sayede gün boyu sabit ve dolgun kaşlarınız olacak.

  4. Vurucu hamlenizi seçin.

    Bu noktada, artık bakımlı, ışıl ışıl sağlıklı ve düzgün görünen bir yüze sahipsiniz. Son bir dakikanızı artık makyaj namına daha görünür bir hamle yapmaya ayırın. Bu noktada karar sizin. Gözlerinize vurgu yapabilir veya cildinize biraz ışıltı eklemek isteyebilirsiniz. Kullanımı yumuşak bir göz kalemiyle üst kirpik diplerinize koyu renkli bir kalem uygulayıp ardından göz kapağınıza, yine kirpik dibine yakın olacak şekilde kalem far sürüp parmaklarınızla farı kapağın kalanına doğru dağıtarak hafif renkli ve buğulu gözlere kavuşabilirsiniz. Hem göz kalemi hem de kalem far uygulaması son derece kolay ve hızlı ürünler olduğundan, bu adımı bir dakikadan daha hızlı bitirmeniz bile olası. Eğer göz kaleminden sonra zamanınızı daha farklı değerlendirmek isterseniz cesur bir renk seçip dudaklarınızı güzelce renklendirin. Basit bir makyaj yapıyor olmanız illa açık renkler kullanacağınız anlamına gelmez. Güzel bir kiraz kırmızısı veya iddialı bir bordoyla, kimseyi sabah berbat uyandığınıza inandıramazsınız.

  5. Biraz ışıldatın ve sabitleyin.

    Çalışan kadınlar için hızlı makyaj rutinin artık son saniyelerinde, eğer birkaç saniyeniz daha varsa yüzünüzün belli kısımlarına biraz highlighter, yani aydınlatıcı uygulamak en mantıklı son dokunuş olacaktır. Bunun için, kaşınızın hemen altını, göz pınarınızı ve elmacık kemiklerinizin üstünü parmaklarınızla süreceğiniz biraz aydınlatıcıyla vurgulayın. Son saniyede alın, göz ve burun civarlarını hedefleyerek yüzünüze birkaç fıs makyaj sabitleyici sprey sıkın ve artık gün sonuna kadar sizi terk etmeyecek sağlıklı, aydınlık ve bakımlı yüzünüzle beraber evden çıkın.

 

Bu beş basit adımdan oluşan hızlı makyaj taktiği, her sabah sizi bir enkazdan çıkartıp özgüven ve pozitif enerji dolu bir kadına dönüştürebilir, en önemlisi de ofiste bir gününüzü kurtarabilir.

Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.

Çalışan kadınlar için hazırladığımız bu hızlı makyaj rutinini nasıl buldunuz? Yorum bırakmayı unutmayın!

Exit mobile version