Site icon Online Güzellik Blog

2019’da Hangi Renk Makyaj Yapmalı?

2019’da Hangi Renk Makyaj Yapmalı? 2019 Makyaj Renkleri

Geçtiğimiz yılın sonlarında bastıran kış artık 2019’un ilk aylarında yavaşça sona ererken, hepimiz ısınmaya başlayan havalarla beraber evden biraz daha fazla dışarı çıkmaya, baharın tadını çıkarmaya başladık. İnsanın kanını donduran soğuk ve yüzüne çarpan fırtına zerreleri olmayınca, makyaj çantalarının fermuarları da daha çok ses çıkarır oldu ve baharın ilk esintileriyle beraber sokaklarda bu yılın makyaj trendini yansıtan birbirinden güzel makyaj örnekleri görmeye başladık.

Peki, bu yıl hangi makyaj renkleri moda? İşte cevabı!

2019 Makyaj Renkleri

2019’a başlarken dünya renk endüstrisi devi Pantone, 2019 yılı için, yılın rengini “canlı mercan” olarak duyurdu. Tüm dünyada çılgınlığı çoktan başlamış olan canlı mercan rengi, ev dekorasyonundan makyaja kadar pek çok başlıkta yılın trend rengi olarak kullanılmaya başlandı bile. Türkiye’nin ünlü makyaj blogger’larından Duygu Özaslan da birkaç hafta önce yılın trend rengi canlı mercan (living coral) ile makyaj yaparak bir video yayımladı. Canlı mercanın makyaj uygulamasını merak ediyorsanız videoyu mutlaka izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=vV8Zn2X7olY

Özellikle göz makyajında oldukça dikkat çekici duran mercan renginin dışında, Pantone ayrıca yılın diğer makyaj renklerini de duyurdu.

2019 Ten Makyajı Renkleri

Önceki yıllarda ten / cilt makyajında oldukça popülerleşen nude makyaj tekniği, bu yıl da popülerleiğini koruyor -sadece bir farkla! Bu yıl, hafifçe renklendirilmiş nude makyaj moda. Özellikle hafifçe turuncu pigmentler içeren nude makyajlar, yine yılın rengi mercanla uyum içinde yapılmış bir seçim.

2019‘un bahar ve yaklaşan yaz aylarında özellikle tercih edilecek olan ve Pantone tarafından trend makyaj rengi olarak duyurulan diğer moda renkler arasında ise, hafifçe mora çalan mavi, kırmızı çiçek tonları, altın kum sarısı, açık ve koyu deniz mavisi tonları ve teal rengi listenin başlarında. Doğaya ve doğanın renklerine bu yıl ekstra vurgu yapan dünya devi marka aynı zamanda bu yıl ışık efekti verilmiş pastel tonların makyajda sık karşılaşacağımız bir teknik olacağını ve iki renk geçişinin birarada kullanılacağını da duyuruyor.

Siz de trendleri takip eden bir makyajsever olarak bu yılın hangi trend renklerinimakyajınıza yansıttığınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

İstanbul’da bulunan en Makyaj hizmet noktalarını keşfetmek için tıklayın.

Exit mobile version