Site icon Online Güzellik Blog

10 Adımda Pürüzsüz Koreli Cildine Nasıl Sahip Olunur?

Kore yapımı diziler ve filmler, son yıllarda tüm dünyada iyice popülerleşti. Ülkemiz televizyonlarında da aslı Kore yapımı olan birçok dizi uyarlaması gördük ve birçoğumuz Kore versiyonlarını merak ederek Google’da araştırdık. Peki, bu yıl bloglarda ve forumlarda Kore dizileriyle alakalı en çok ne konuşuldu, biliyor musunuz? Koreli kadınların neredeyse hiç makyaj yapmadan nasıl bu kadar pürüzsüz bir cilde sahip olduğu!

Dizi çekimlerinde bile çok az makyaj kullanan birbirinden güzel Koreli kadın, güzellik ve bakım meraklılarının dikkatli gözlerinden kaçmadı ve tüm dünyada Kore’ye özgü kişisel bakım yöntemleri konuşulmaya başladı. Birçok Koreli makyaj blogger’ı da yazılarında, Koreli kadınlara bebeklikten itibaren aileleri tarafından cilt bakımıyla ilgili eğitim verildiğini ve bunun Kore kültüründe bir gelenek olduğunu anlattı.

Biz de sizin için Koreli kadınlara göre pürüzsüz bir cilt için yapılması gerekenleri araştırdık. İşte 10 basit maddede Korelilerin doğal yüz bakımı ve makyaj yapma sırları!

  1. Koreli kadınlar yüzlerine her duşta mutlaka buharla masaj yapıyorlar. Sıcak buharla yüzünüzü rahatlatıp oval hareketlerle yumuşak bir el masajı uygulamanız Korelilere göre cilt bakımının olmazsa olmazlarından.
  2. Çok sıcak suyla ıslatılmış bir lifle yüzünüzü ovarak ölü derilerden kurtulun. Peeling’in en doğal hallerinden biri olarak görülen bu yöntemle Koreli kadınlar 70 yaşında bile pürüzsüz bir cilde sahip olduklarını iddia ediyorlar.

  3. Kağıt yüz maskeleri kullanıyorlar. Buhar terapisi görmüş ve temizlenmiş bir cilde nem taşımak için kağıt nemlendirici maskelerin en pratik ve etkili yol olduğunu söylüyorlar.

  4. Cilt tiplerine uygun olan nemlendiricileri iki kat kullanıyorlar.

  5. Fondöten gibi tüm yüzünüzü kaplayan ürünler yerine, yüzlerinde sadece sorunlu olan bölgeleri kapatıcı ile kamufle ediyorlar.

  6. Doğal ve genç bir duruş için, kendi dudak renklerine benzeyen ruj renkleri seçiyorlar.

  7. Her gün uyandıklarında mutlaka besleyici bir lip balm kullanıyor ve gün içinde düzenli olarak yeniliyorlar.

  8. Uyumadan önce mutlaka gece yüz maskeleri uyguluyorlar.

  9. Koreli kadınlar, cildi güzelleştirdiği için her gün mutlaka bir fincan arpa çayı içiyorlar, otantik marketlerden satın alarak siz de deneyin.

  10. Her gün üç kez ağız gerdirme hareketleri yapıyorlar. Bunun için ağzınızı iyice gerdirerek A-E-İ-O-U harflerini söylemeniz yeterli.

 

 

Türkiye’nin güzellik sektöründe en iyi hizmet verenleri burada! Sana en yakın ve en iyi noktaları keşfet.

Koreli kadınların pürüzsüz cilt sırlarıyla ilgili ne düşündüğünüzü bir yorum bırakarak paylaşmayı unutmayın!

 

Zayıf Gösteren Stil Seçenekleri

Exit mobile version